Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται την Τρίτη ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα, στη διάρκεια καταδίωξης. Υπογραμμίζεται πως ο 16χρονος χαροπαλεύει καθώς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: «Είναι ευθεία βολή – Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» (Video)

Εις βάρος του αστυνομικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξής στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαταγή για έναρξη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης δόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ποινική δίωξη όμως ασκήθηκε και στον 16χρονο οδηγό του αυτοκινήτου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου σε βαριά κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σε συνέχεια της σύλληψης αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Ένταση τα ξημερώματα σε Συμμαχική και Εγνατία Οδό

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας – «Τον πυροβόλησαν γιατί ήταν τσιγγάνος»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθεί για τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό.

Μάλιστα, στην πορεία βρέθηκε και ο πατέρας του Νίκου Σαμπάνη, που έχασε τη ζωή του πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από την ΚΝΕ έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Τον πυροβόλησαν γιατί ήταν τσιγγάνος» και «καμία ειρήνη μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.

   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter