Στον εισαγγελέα ο γνωστός Youtuber – «Του έδιναν έως και 200 ευρώ για να μας χτυπάει» (Video)

Στον εισαγγελέα ο γνωστός Youtuber – «Του έδιναν έως και 200 ευρώ για να μας χτυπάει» (Video)

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος Youtuber από το Αιγάλεω, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση.

Ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Hayate», μεταδίδοντας σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Δύο από τα θύματα του Youtuber κατήγγειλαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 τα όσα έζησαν.

«Με χτυπούσε πάρα πολύ άσχημα, παντού, σε όλο μου το σώμα. Δεν έχει εκμεταλλευτεί μόνο εμένα και τον Π… αλλά και πολλά ακόμα άτομα», δήλωσε ο ένας. «Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο».

«Οι θεατές έκαναν donate. Ουσιαστικά, ο χρήστης έβαζε ένα ποσό, από 10 έως 200 εύρω, για να δώσει σε κάποιον για ένα χαστούκι» επισημαίνει στην εκπομπή το άλλο θύμα.

«Εμάς μας είχε ένας μάνατζερ. Δεν μας άφηναν τα κυκλώματα να κάνουμε αυτό που θέλαμε», τόνισε στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο Youtuber επικαλεστεί ότι τα θύματα βρίσκονταν στον χώρο με τη θέλησή τους, απάντησαν πως: «αυτός έπαιρνε τα πολλά και εμάς μας έδινε ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά».

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ τα αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας

Συνελήφθη γνωστός youtuber για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία σε live μετάδοση

Ευρωεκλογές: Φόβοι ότι θα ψηφίσουν τα… δέντρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter