Στον Εισαγγελέα το πόρισμα ελέγχου της Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης

Στον Εισαγγελέα το πόρισμα ελέγχου της Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης

Στον Εισαγγελέα διαβίβασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την Ειδική Έκθεση Ελέγχου για την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (ΕΟΦΣΑ) και την πρόεδρο, Βικτώρια Χατζήνα. Ο έλεγχος προσδιόρισε παραβάσεις οικονομικής φύσεως, κακοδιαχείρισης, και καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών θα διερευνήσει αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, καθώς από τον έλεγχο, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, προέκυψαν τα εξής:

«* Τηρούνται διπλά βιβλία (π.χ. Πρακτικών) και τα εκ του νόμου υποχρεωτικά βιβλία έφεραν αλλοιώσεις και δεν είχαν νόμιμη θεώρηση από την Περιφέρεια.

* Υπάρχουν εντολές πληρωμής που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα παραστατικά και από καμία αιτιολογία.

* Δεν υφίσταται στην Ομοσπονδία οργανωμένο λογιστήριο και σε πληθώρα περιπτώσεων το σύστημα της ορθής φύλαξης και αρχειοθέτησης των παραστατικών και λοιπών εγγράφων των συναλλαγών παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση τους.

* Χρηματικά εντάλματα είναι υπογεγραμμένα μόνο από την Πρόεδρο και δεν φέρουν και την υπογραφή του Γραμματέα και του Ταμία.

* Εισπράξεις και πληρωμές διενεργούνταν από συγκεκριμένο υπάλληλο και όχι από τον Ταμία της ΕΟΦΣΑ.

* Οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας βρίσκονται επί χρόνια σε επίσχεση εργασίας και δικαστικό αγώνα, όντες απλήρωτοι.

Επιπλέον, βάσει του πορίσματος των ελεγκτών, εξετάζεται εάν συντρέχουν λόγοι για την αφαίρεση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της ΕΟΦΣΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 6 παρ. 3, 25 παρ. 1 και 28 παρ. 2 του ν. 2725/1999».

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter