Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Περίπου είκοσι άτομα κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων

Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι Δούρου, Ψινάκης, Μπουρνούς και άλλοι 17 για την τραγωδία στο Μάτι

Στον εισαγγελέα για εξηγήσεις καλούνται από την ερχόμενη εβδομάδα, όσοι έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί εξέταση.

Περίπου είκοσι άτομα κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης  αδικημάτων τα οποία συνδέονται με την τραγωδία στο  Μάτι.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις είναι και όσοι μηνύθηκαν από  συγγενείς θυμάτων όπως η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας ,Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα όσο και για αδικήματα - ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο- που τους καταλογίζονται με βάση τις μηνυτήριες αναφορές  των συγγενών των θυμάτων.

Το σχόλιο της Ρένας Δούρου

«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην κρίση χρέους της χώρας μας.

Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου.

Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.