Στον έναστρο ουρανό

Στον έναστρο ουρανό

Κυκλοφόρησαν τέσσερις νέες εφαρμογές (apps) οι οποίες προσφέρονται δωρεάν στους εραστές του έναστρου ουρανού. Χωρίς να είναι πλέον απαραίτητα τα ακριβά τηλεσκόπια και απ’ όπου βρίσκεται κάποιος μπορεί να απολαύσει τους αστερισμούς ενώ ταυτόχρονα παίρνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη θέση και τις μετακινήσεις τους.

1. Ποιο αστέρι είναι αυτό;

Όλοι/ες μας το έχουμε αναρωτηθεί, ειδικά τα καλοκαίρια, τις νύχτες, στην ακρογιαλιά. Με τη βοήθεια της πυξίδας και του GPS που υπάρχει στο κινητό σας, το Star Chart  σας δίνει όλα τα δεδομένα. Παράλληλα, αν αλλάξετε τα δεδομένα της θέσης που βρίσκεστε μπορείτε να δείτε πώς είναι εκείνη τη στιγμή ο ουρανός στο Χονγκ Κονγκ, στη Νέα Υόρκη ή στη Γη του Πυρός.

Λειτουργικό σύστημα: iOS, Android

2. Ξενάγηση στο αγαπημένο σου αστέρι.

Επέλεξε από τον κατάλογο που θα δεις ένα αστέρι ή ένα πλανήτη και άφησε το Star & Planet Finder  να σου παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν γι’ αυτό.

Λειτουργικό σύστημα: iOS

3. Συμβουλές για τρελαμένους.

Το Night Sky  σας δίνει όλες τις πληροφορίες για τα μέρη απ’ όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε καλύτερα, κάθε χρονική στιγμή, τις κινήσεις των αστεριών. Επίσης σας κρατά ενήμερους για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κάθε περιοχή

Λειτουργικό σύστημα: iOS και Android

4. Παρακολουθήστε τον Διεθνή διαστημικό σταθμό.

Με το ISS detector  βλέπετε στην οθόνη σας τον ISS που ακολουθείται από τον Space X Dragon CRS-9.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται 400 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και κινείται με ταχύτητα 28 000 km / h μπορεί να είναι κάποιος τυχερός και να δει τον ISS, με γυμνό μάτι. Με την εφαρμογή αυτή η δυνατότητα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Η εφαρμογή σας ειδοποιεί πέντε λεπτά πριν ο ISS εμφανιστεί ως ένα φωτεινό σημείο στον ουρανό στην περιοχή που βρίσκεστε, ενώ δίνει πληροφορίες για το αν οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά ευνοϊκές για να δείτε το σταθμό.

Λειτουργικό σύστημα: Android

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter