Στον Ιβάν Σαββίδη το 19,6% του MEGA

Σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το 19,6% του MEGA (Τηλέτυπος Α.Ε), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ήταν στα 5 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% θα καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της εταιρείας.

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το 19,6% του MEGA (Τηλέτυπος Α.Ε), μέσω της εταιρείας DIMERA MEDIA, της ίδιας εταιρείας με την οποία "κατέβηκε" στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Να σημειωθεί ότι στις 31 Μαΐου θα ανοίξουν και οι φάκελοι με τις προσφορές για την ακίνητη περιουσία, τα ΜΜΕ και τις συμμέτοχες του ΔΟΛ.

Οι κινήσεις Σαββίδη, μετά και την εξαγορά σημαντικού μεριδίου του MEGA, μαρτυρούν ότι στόχος του είναι η εξαγορά του ΔΟΛ και θεωρείται απίθανο να μην έχει καταθέσει προσφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πήγασος» αναφέρει:

«Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.