Στον Καιάδα μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι

Στον Καιάδα μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι

Μπορεί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να έδωσαν ισχυρή ψήφο στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019, η πολιτική της όμως στους δεκαεννέα μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματος τους κατά 30%.

Μέσα στον ορυμαγδό της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης η λεγόμενη μεσαία τάξη έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος ότι αυτή θα ήταν η εκλεκτή της.

Στην αποκαλυπτική έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρεται σαν ισχυρότατος κίνδυνος μεγάλο τμήμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να μην μπορέσει να επαναδραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά κάτι βέβαια που θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Σε συνάρτηση μάλιστα με τη διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ των χαμηλών και υψηλών εισοδημάτων γίνεται φανερό ότι η πορεία της οικονομίας έχει μπει σε ένα βαθύ σκοτεινό τούνελ χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη φωτός στον ορίζοντα.

Η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» με βάση την οποία πορεύεται εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οικονομία αλλά και στην υγεία, έχει οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση πολύ μεγαλύτερη από αυτή των αρχών της δεκαετίας του 2010 όταν στα μνημόνια μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του με την πολιτική τους έχουν στείλει την ελληνική οικονομία σε βαθειά ύφεση. Με πειραματισμούς προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανούς κάποιους τομείς της οικονομίας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Και αυτό γιατί το μόνο που κάνουν είναι τα χατίρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες, κλινικάρχες και ιδιοκτήτες κολεγίων.

Οι πιέσεις προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι καθημερινές σε μια προσπάθεια να αποσείσουν από πάνω τους την ευθύνη της μεγάλης κρίσης που έρχεται.

Η καταστροφή όμως της μικρομεσαίας επιχείρησης και της κατάρρευσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών με τις λογικές που πορεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αναπόφευκτη.

Μόνο η άμεση αλλαγή πολιτικής μπορεί με πολύ προσπάθεια να επιστρέψει την οικονομία στην ανάπτυξη. Και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν θέλει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter