Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης – Χαλαρός στο Κατάρ συζητάει για ποδόσφαιρο

Εδώ το πολιτικό σκηνικό φλέγεται … και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει φωτογραφίες από το Κατάρ. Εμφανίζεται χαλαρός. Συζητά για ποδόσφαιρο με τον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος μάλιστα του έκανε δώρο και μία μπάλα, μάλλον γιατί ο πρωθυπουργός έχει χάσει τη δικιά του.

Από μόνη της η είδηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρισκόταν τη Δευτέρα στο Κατάρ, ημέρα που αναμένεται να ανοίξει η Βουλή και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και των λοιπών κοινοβουλευτικών διαδικασιών αποτελούσε ανοιχτή πρόκληση.

Άλλωστε, από την επικοινωνία του με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί είχαν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες και η επίσκεψή του φάνηκε να επισπεύθηκε αισθητά, προφανώς για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο από το βαρύ σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Όμως τη Δευτέρα, την ώρα που πολίτες και πολιτικό σύστημα περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το έκτακτο άνοιγμα του κοινοβουλίου, τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και του διπλού αιτήματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εξεταστική επιτροπή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπασε το κοντέρ της χαλαρότητας και της μαγικής εικόνας.

Το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε πως «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγη ώρα συνάντηση, στο Κατάρ, με τον Πρόεδρο της FIFA Gianni Infantino».

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε η προετοιμασία ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζουν στο Κατάρ τον Νοέμβριο, καθώς και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της FIFA, με τον τελευταίο να του δωρίζει μία μπάλα.

Προφανώς, αυτή είναι που θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες να την πετάξει στην κερκίδα!