Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή το φετινό βραβείο Χορν

Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή το φετινό βραβείο Χορν

Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή απονεμήθηκε το φετινό θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/5)στο θέατρο Χορν στην οδό Αμερικής.

Πρόκειται για τον δέκατο έβδομο στην σειρά ηθοποιό, στον οποίο απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Ο Κων. Μπιμπής βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις τέχνες ). Συνυποψήφιοί του για το βραβείο, ήταν οι ηθοποιοί Γιώργος Κατσής, Γιάννης Νιάρρος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

“Είναι τιμή να παραλαμβάνω αυτό το σπουδαίο βραβείο. Δεν έχω ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο να σας πω, μόνο ότι η συγκυρία της βράβευσης είναι ευτυχής γιατί η παράστασή μας “Το δέντρο του Οιδίποδα” μόλις επέστρεψε από την Πορτογαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Ν. Κορέα” ανέφερε κατά τη βράβευση του ο Κων. Μπιμπής σημειώνοντας πως η θεατρική ομάδα Ιδέα ανέλαβε τη διαχείριση του Θεάτρου ‘Αλφα από τον Στέφανο Ληναίο.

Με τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στο στήθος του -που του παρέδωσε ο περυσινός νικητής του βραβείου Αργύρης Πανταζάρας – ο νεαρός ηθοποιός ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και την ομάδα Ιδέα (Κώστα Γάκη και Αθηνά Μουστάκα) και αφιέρωσε το βραβείο στον δάσκαλο του Ανδρέα Μανωλικάκη.

Η εκδήλωση -στην οποία παραβρέθηκαν και παλαιότεροι νικητές του θεατρικού βραβείου- ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, με τον Σταμάτη Φασουλή να έχει αναλάβει την παρουσίασή της.

” Χαίρομαι που είμαι εδώ μετά από 17 χρόνια γι’ αυτό το βραβείο. Στην επιτροπή αγωνιούμε κάθε χρόνο για να μην κάνουμε κάποιο λάθος . Αγωνιούμε ώστε κάθε νέα φλόγα, κάθε καινούριο ταλέντο, κάθε σημαντική ερμηνεία να την εντοπίζουμε και να την βραβεύουμε ” ανέφερε στον χαιρετισμό που απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία είναι μέλος της κριτικής επιτροπής που αποφασίζει για το βραβείο.

Η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη θυμήθηκε στιγμές από τη φιλία της με τον “αγαπημένο της ” Δημήτρη Χορν, αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους, στις παραστάσεις “Ρομανσέρο” και “Εταιρεία θαυμάτων”. “Υπήρξε ένας εκπληκτικός δάσκαλος με μεγάλη καρδιά και απλωχεριά, γεγονός που σπανίζει σήμερα στους κόλπους του θεάτρου” σχολίασε.

Ενώ η Νατάσα Μποφίλιου ερμήνευσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν.

Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη ): “Ολα αυτά τα νέα παιδιά που βραβεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια δεν μας διέψευσαν . Αποτελούν τη μαγιά που φουσκώνει το μεγάλο καρβέλι του θεάτρου”.

Η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου «Βραβείου Δημήτρης Χορν», ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και την χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν.

Τη συνολικότερη οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Λύρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter