Στον Λευκό Οίκο την 1η Δεκεμβρίου ο Μακρόν – Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Στον Λευκό Οίκο την 1η Δεκεμβρίου ο Μακρόν – Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Eπίσημη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο θα πραγματοποιήσει την 1η Δεκέμβρη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε  την Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιερ, τονίζοντας:

«Συνεργαζόμαστε στενά με τη Γαλλία σε ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία». Η Καρίν Ζαν Πιερ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θεωρεί τον Γάλλο ομόλογό του «πολύτιμο εταίρο».

Αρκετοί συνδέουν την επίσκεψη Μακρόν με την πιθανότητα να αναληφθούν πρωτοβουλίες μεσολάβησης από πλευράς Δύσης με σκοπό την αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, εν μέσω πυρηνικών απειλών που εκτοξεύονται εκατέρωθεν από Μόσχα και Ουάσιγκτον. Υπενθυμίζεται πως πριν την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου ο γάλλος ηγέτης είχε αναλάβει -δίχως επιτυχία- πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Oρισμένοι ξένοι αναλυτές από την άλλη πλευρά σχολιάζουν πως η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στις ΗΠΑ θα γίνει περίπου ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας και Αυστραλίας (γνωστή και ως AUKUS). που είχε προκαλέσει αιφνιδιασμό και έντονες αντιδράσεις στη γαλλική προεδρία.

Πηγή: CNN, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter