Στον Νίκο Μαυραγάνη το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών

Στον Νίκο Μαυραγάνη το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών

Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών ανέλαβε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Συγκεκριμένα, στον υφυπουργό ανατέθηκε η εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας, των Τμημάτων Κοινοβουλευτικού και Εσωτερικού Ελέγχου και του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας. Υπό την εποπτεία του είναι επίσης οι φορείς των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ.

Στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του περιλαμβάνονται και αρμοδιότητες όπως νομοθετική πρωτοβουλία σε θέματα μεταφορών, κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, σύσταση και συγκρότηση Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας, υποβολή ερωτημάτων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εκπροσώπηση του υπουργείου σε Διεθνείς Οργανισμούς σε θέματα μεταφορών.

Για τον διορισμό διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων και των ανεξάρτητων αρχών, τον διορισμό του προέδρου και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, καθώς και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, για τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, καθώς και τα ερωτήματα για την επιλογή Πποϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Αυτοτελών Τμημάτων και Γραφείων, η τοποθέτηση και μετακίνηση αυτών και όλα τα θέματα υπηρεσιακής τους κατάστασης, αρμόδιος είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter