Στον «πάγο» οι μετατάξεις στη Βουλή που «δρομολογήθηκαν μετά από αίτημα της ΝΔ»

Στον «πάγο» οι μετατάξεις στη Βουλή που «δρομολογήθηκαν μετά από αίτημα της ΝΔ»

Το «πάγωμα» των μετατάξεων στη Βουλή ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ν. Βούτσης μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, ενώ κατά τις πληροφορίες του Documento από κοινοβουλευτικές πηγές την εν λόγω διαδικασία είχε εισηγηθεί η ΝΔ δια στόματος Γ. Τραγάκη.

Από τις 64 μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων που ήταν αποσπασμένοι στη Βουλή, οι 32 που εκκρεμούσαν αναστέλλονται, γεγονός που αφορά και την κόρη της Τ. Χριστοδουλοπούλου. «Ο καθένας έχει την ευθύνη των δηλώσεών του», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Βουλής για τις δηλώσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου που προκάλεσαν σάλο. Τόνισε δε ότι «δεν πρέπει η εφαρμογή του νόμου να παίρνει ρατσιστικό κι ανθρωποφαγικό περιεχόμενο», ενώ συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί προϊόν της νόμιμης εναρμόνισης της Βουλής με την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, την εναρμόνιση της Βουλής με το πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο είχε εισηγηθεί η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Γ. Τραγάκης στις 13 Ιουλίου 2018.

Κατά την ίδια πηγή, οι περίπου 40 από τους 64 αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους εργάζονται στη Βουλή πολύ πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από την εποχή της προεδρίας του Φ. Πετσάλνικου. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αρκετοί από τους εναπομείναντες υπαλλήλους που αποσπάστηκαν επί προεδρίας Ν. Βούτση, εργάστηκαν στα γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής διαφόρων κομμάτων και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter