Στον Παναγιώτη Παπαδέα τα ηνία της ΕΛΤΕ

Στον Παναγιώτη Παπαδέα τα ηνία της ΕΛΤΕ

Με ψήφους 11 υπέρ, 1 κατά και 7 «παρών» εγκρίθηκε στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής η πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το διορισμό του Παναγιώτη Παπαδέα στη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Πρόκειται για την Επιτροπή που επί της ουσίας ασκεί έλεγχο στους ορκωτούς λογιστές και όπως είπε εύστοχα ο Γιάννης Τραγάκης πρόκειται για τον «ελεγκτή των ελεγκτών».

Το «παρών» έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις του Γιάννη Τραγάκη. Ως προς το ζήτημα που έθιξε ο βουλευτής της ΝΔ για την χρονική συγκυρία που επέλεξε ο υπουργός να τοποθετήσει νέο πρόεδρο στην ΕΛΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών αποκρίθηκε πως «ποτέ δεν θα ήταν καλή περίοδος» με το σκεπτικό αυτό.

Σχετικά με το διεθνές πρότυπο χρηματοοικονομικής αναφοράς, IFRS 9, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε το Σώμα πως βρίσκεται υπό διαβούλευση από την Ευρωβουλή, την Κομισιόν και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αναφορικά με το αν το IFRS 9 επηρεάσει την κερδοφορία των τραπεζών, ο υπουργός υποστήριξε πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς το πρότυπο αυτό θα εφαρμοστεί σταδιακά από το 2018 και έπειτα.

Τέλος, για τις εταιρίες ορκωτών λογιστών, ο υπουργός σημείωσε πως την τελευταία δεκαετία συνεχώς υπάρχουν παρεμβάσεις για να αλλάξει η κατάσταση που κληρονόμησε ο νεοφιλελευθερισμός, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε σκάνδαλα της Αμερικής, όπου οι ορκωτοί λογιστές «τα είχαν κάνει πλακάκια» με την εταιρία που έλεγχαν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter