Στον Πειραιά 142 μετανάστες από τη Μυτιλήνη – «Στάχτη στα μάτια» λέει ο Μουτζούρης

Στον Πειραιά 142 μετανάστες από τη Μυτιλήνη – «Στάχτη στα μάτια» λέει ο Μουτζούρης

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-7 κατέπλευσε στις 10:50 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star Myconos” μεταφέροντας 142 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Για «στάχτη στα μάτια» είχε κάνει λόγο ο γαλάζιος περειφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Καβάλα για Λήμνο, Μυτιλήνη, Οινούσσες, Χίο, Βαθύ, Καρλόβασι, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο, Μύκονο, Τήνο, Σύρο Πειραιά.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Περιφερειάρχης: Στάχτη στα μάτια

Την αντίθεσή του με τους μικρούς αριθμούς μεταφοράς μεταναστών προς την ενδοχώρα εξέφρασε ο γαλάζιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ήδη με ανάρτησή του στο Facebook είχε μιλήσει από το Σάββατο για «στάχτη στα μάτια» θεωρώντας τον αριθμό μικρό, ενώ σε νέα του ανάρτηση ανέφερε:

«1.500 >> 400 >> 0

400 >> 550 >> 450 >> 392

Αποσυμφορουμεθα, αποσυμφορουμεθα!!!!»

Τι είχε γράψει ο περιφερειάρχης στις 2/5/2020:

«Απομάκρυνση των παράνομων (παράτυπων) μεταναστών απο το απειλούμενο Βόρειο Αιγαίο δεν επιτυγχάνεται με την εφ άπαξ μεταφορα στην ενδοχώρα 400 ή 450 ή 500 ατόμων και την σποραδική μεταφορά άλλων 40 ή 50 και δη των αποκαλούμενων «ευάλωτων». Αυτη η τακτική λεγεται «στάχτη στα ματια» ή «παραμονή στις νήσους των «δυνατών» μεταναστων».

Η Πολιτεία οφειλει να εννοεί την αποσυμφόρηση, οπως την εννοούν οι Βορειοαιγαιοπελαγιτες και επιτάσσει η ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική. Οφειλει να αρχισει άμεσα μαζική και ριζική απομάκρυνση τους. Οφείλει να μεταβάλει στάση. Τοτε πρώτοι θα επευφημήσουμε και θα υποδεχθούμε. Υπο τις παρούσες συνθηκες αδυνατούμε.

Με ανάλογο τροπο εμφανιζόταν διστακτική ή άβουλη στην φυλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας απο τον Ιούλιο 2019 εως τις αρχές Μαρτίου. Καποια στιγμη οδηγήθηκε απο την λαϊκή αντίδραση σε αλλαγή στάσεως με θετικότατα αποτελέσματα : μόνο 39 είσοδοι μεταναστων τον Απρίλιο 2020! Οι πολιτες το αναγνωρίζουν. Ο Περιφερειαρχης είναι ενθουσιασμένος ( αρκει να διατηρηθεί)

(02.05.2020).»




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter