Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 – Αρνητικά τα τεστ των 12 μελών του πληρώματος

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 – Αρνητικά τα τεστ των 12 μελών του πληρώματος

Στο λιμάνι του Πειραιά — πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) — κατέπλευσε στις 05:00 το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, στο είχαν εντοπιστεί δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου. 

Οι νέοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ ωστόσο, έδειξαν αρνητικούς στον ιό τους 12 γνωστούς ως επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τώρα. 

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ από νωρίς το πρωί κατέφθασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises νωρίτερα την Τρίτη, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν αρχικά θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Από το κρουαζιερόπλοιο, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας σημείωσε πως όταν ολοκληρωθούν τα τεστ, όσοι βρεθούν αρνητικοί θα κατέβουν μεν από το πλοίο αλλά θα μπουν σε καραντίνα. “Η διασπορά μέσα στο πλοίο μπορεί να είναι τεράστια” τόνισε αλλά σημείωσε ότι δεν πρόκειται για υγειονομική βόμβα, αφού όσοι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο είναι περιορισμένοι εκεί.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter