Στον Συνήγορο του Πολίτη παραπέμπει η κυβέρνηση τα ξεγυμνώματα

Στον Συνήγορο του Πολίτη παραπέμπει η κυβέρνηση τα ξεγυμνώματα

Στις ελληνικές καλένδες παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την διερεύνηση των καταγγελιών για τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και το ξεγύμνωμα του διαδηλωτή, αν και εμμέσως αναγνώρισε ότι υπάρχουν, αδειάζοντας τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας ξεκίνησε δίνοντας τα συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που για το ότι στις δύο διαδηλώσεις, τη μία για το Πολυτεχνείο και την άλλη για τον Γρηγορόπουλο, δεν είχαμε εκτεταμένα επεισόδια.

Ακολούθως είπε ότι «καταδικάζουμε οποιαδήποτε αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι για τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών οργάνων υπάρχει εθνικός μηχανισμός διερεύνησης από τον Συνήγορο του Πολίτη. Σημείωσε δε ότι στους τελευταίους 18 μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον Συνήγορο είχαν φθάσει 262 περιπτώσεις για θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν υπάρχει κατάχρηση είπε καταγγέλλεται και διερευνάται. 

Ωστόσο, είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο σεβασμός των δικαιωμάτων δεν είναι αλά καρτ. Έκλεισε λέγοντας ότι υπάρχει πρόσκληση προς τους πολίτες να καταθέσουν τις καταγγελίες τους στον Συνήγορο του Πολίτη και να διερευνηθούν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter