Στον τελικό κυπέλλου ο Παναθηναϊκός – Απέκλεισε τον καλύτερο ΠΑΟΚ στα πέναλτι (6-5) (Video)

Στον τελικό κυπέλλου ο Παναθηναϊκός – Απέκλεισε τον καλύτερο ΠΑΟΚ στα πέναλτι (6-5) (Video)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα (1-0), αλλά στη ρεβάνς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Εχανε 1-0 στο 90λεπτο, δέχθηκε δεύτερο γκολ στην παράταση, ωστόσο ο Λημνιός οδήγησε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Σε αυτήν ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε τρία πέναλτι και οδήγησε τους πράσινους στον τελικό.

Τα πέναλτι:

Παναθηναϊκός – Σπόραρ: Απέκρουσε ο Κοτάρσκι

ΠΑΟΚ- Κουλιεράκης: 0-1

Παναθηναϊκός – Γερεμέγεφ: 1-1

ΠΑΟΚ- Μουργκ: 1-2

Παναθηναϊκός – Μπακασέτας: 2-2

ΠΑΟΚ- Κετζιόρα: 2-3

Παναθηναϊκός – Κώτσιρας: 3-3

ΠΑΟΚ- Μεϊτέ: 3-4

Παναθηναϊκός – Μλαντένοβιτς: 4-4

ΠΑΟΚ- Ντεσπόντοφ: Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Παναθηναϊκός – Λημνιός: Αουτ

ΠΑΟΚ- Οζντόεφ: Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Παναθηναϊκός – Μαντσίνι: 5-4

ΠΑΟΚ- Μάρκος Αντόνιο: 5-5

Παναθηναϊκός – Αράο: Δοκάρι

ΠΑΟΚ- Οτο: Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Παναθηναϊκός – Σένκεφελντ: 6-5

ΠΑΟΚ- Σαμάτα: Αουτ

Το 90λεπτο και η παράταση

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ημιτελικού χάθηκε στο 14’. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από δεξιά, ο Σβαμπ αμαρκάριστος έπιασε δυνατή κεφαλιά – ψαράκι με τον Ντραγκόφσκι να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Αυστριακός μέσος βρέθηκε σε θέση βολής και στο 20’, αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, ενώ στο πρώτο ημίωρο εκτός αγώνα ήταν ο Ιωαννίδης. Στο 36’ ο Κώτσιρας έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Παλάσιος, αυτός πάσαρε στον Ιωαννίδης, το σουτ του οποίου κόντραρε στο σώμα του Κετζιόρα. Στο επόμενο λεπτό ο Μπερνάρ άνοιξε την μπάλα έξω από την περιοχή στον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Στο 39’ ο Τόμας πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Ζέκα του έβαλε την προβολή και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από λάθος του Κώτσιρα, ο Ζίβκοβιτς έπιασε σουτ στη κίνηση από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ.

O Δικέφαλος μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49’ είχε διπλή ευκαιρία. Το σουτ του Τόμας απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και στην εξέλιξη της φάσης μετά το σουτ του Κωνσταντέλια ο Γέντβάι έδιωξε την μπάλα με το σώμα του.

Στο 54’ ο Κωνσταντέλιας πέρασε κάθετη πάσα στον Ζικοβιτς, ο οποίος δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Ντραγκόφσκι.

Στο 58’ σουτ του Βιλένα, ο Μπάμπα έδιωξε σε κόρνερ και στο 64’ ο Μεϊτέ αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 72’. Ο Τάισον πέρασε την μπάλα στον Οτο, αυτός σέντραρε και ο Ζίβκοβιτς με ιδανικό τελείωμα έκανε το 0-1.

Στο 81’ ο Κωνσταντέλιας σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Στο 86’ ο Δικέφαλος άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Οζντόεφ, αλλά αυτός αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το ματς πήγε στην παράταση και στο 103’ σουτ του Κωνσταντέλια έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις της πρώτης παράτασης ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κετζιόρα με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Τραυματισμός Μπάμπα

Στο 115’ σε μία διεκδίκηση της μπάλας ο Βαγιαννίδης χτύπησε άθελα του στο κεφάλι τον Μπάμπα, ο οποίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς του γύρισε η γλώσσα και έχασε τις αισθήσεις του. Τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων μπήκαν στο γήπεδο και όταν ο Γκανέζος μπακ συνήλθε τον χειροκρότησαν οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού.

Στις καθυστερήσεις του έξτρα χρόνου ο Κουλιεράκης έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας μετά από κεφαλιά του Μαντσίνι.

Στο 129’ ο Παναθηναϊκός μείωσε το σκορ σε 2-1 με σουτ του Λημνιού και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

O Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπακασέτα, Ζέκα, Παλάσιος/ Τόμας, Μεϊτέ, Nτεσπόντοφ, Οζντόεφ, Κουλιεράκης, Μουργκ.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (56’ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Μπερνάρ (105’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης (4΄ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (73’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (73’ Σαμάτα).

**Ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα σε Άρη και Παναιτωλικό, θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να έχει κερδίσει 1-0 στο Αγρίνιο και να έχει το προβάδισμα. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαϊού, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα η έδρα του.







Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικός τραυματισμός στο ΠΑΟ – ΠΑΟΚ: Όλοι οι γιατροί πάνω από τον Μπάμπα – Χρειάστηκε απινιδωτής, στον αγωνιστικό χώρο το ασθενοφόρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter