Στον… Θεό ρίχνει το φταίξιμο ο Οικονόμου για τις πλημμύρες στην Βόρεια Εύβοια

«Με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος χρησιμοποίησε τη γνωστή καραμέλα όπου η κυβέρνηση δεν ευθύνεται ποτέ και για τίποτα.

Όπως και στην περίπτωση των φονικών πυρκαγιών τον Αύγουστο, όπου υπεύθυνη ήταν η κλιματική αλλαγή και οι υψηλές θερμοκρασίες που μαίνονταν ανεξέλεγκτες πάνω από βδομάδα, έτσι και στην περίπτωση των πλημμυρών ευθύνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο… Θεός. Σε καμία περίπτωση όμως η κυβέρνηση και η καθυστέρηση εκκίνησης των αντιπλημμυρικών έργων.

Η κυβέρνηση έχει κάνει «πολύ στεχευμένες ενέργειες, σε χρόνο ο οποίος δεν έχει σε τίποτα να συγκριθεί με αντίστοιχες αντιδράσεις στο παρελθόν, πάντοτε σε συνεννόηση με ειδικούς, δασαρχεία και αυτοδιοίκησή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει ότι «θωρακίζουμε τις περιοχές που επλήγησαν».

«Στην Εύβοια δεν ήταν πρώτη φορά που πλημμύρισε η Αγία Άννα, είχε γίνει και στο παρελθόν», είπε και τόνισε ότι «εμείς φροντίζουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αντιμετωπίζουμε τα δομικά προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι το παρελθόν».