«Στοπ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην κυβέρνηση για τα 300 λεωφορεία στην Αττική

«Στοπ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην κυβέρνηση για τα 300 λεωφορεία στην Αττική

Πλήρης η κυβερνητική αποτυχία στην προσπάθεια ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική εν μέσω πανδημίας, με το Ελεγκτικό Συνέδριο να «μπλοκάρει» τη σύμβαση για την προμήθεια 300 λεωφορείων μέσω leasing από την ΟΣΥ.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ οδεύουμε στη συμπλήρωση ενός έτους από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες πολίτες να στοιβάζονται στα ελλιπή δρομολόγια των ΜΜΜ που, κατά δήλωση πολλών λοιμωξιολόγων, αποτελούν εστίες κινδύνου για την εξάπλωση του ιού.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τη σύμβαση για την προμήθεια 300 λεωφορείων μέσω leasing από την ΟΣΥ Α.Ε. Ο κ. Καραμανλής απέτυχε πλήρως (και) στην ενίσχυση των ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας.

Στερεί, για μια ακόμα φορά, από τους πολίτες εκατοντάδες οχήματα που θα ενίσχυαν τα δρομολόγια των λεωφορείων, καταδικάζει τους επιβάτες σε επικίνδυνους συνωστισμούς και υπονομεύει τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η ανεπάρκειά του είναι εκκωφαντική. Δυστυχώς, οι πολίτες την πληρώνουν ακριβά ενάμιση χρόνο από τις εκλογές και ένα έτος από το ξέσπασμα της πανδημίας», δήλωσε ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, για το θέμα.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter