«Στοπ» στην πανεπιστημιακή αστυνομία της Κεραμέως βάζουν οι φοιτητές – Κλειστή η Κατεχάκη (Photos – Video)

Συγκέντρωση φοιτητών στις πύλες εισόδου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Συγκέντρωση φοιτητών στις πύλες εισόδου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Συγκέντρωση φοιτητών στις πύλες εισόδου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Συγκέντρωση φοιτητών στις πύλες εισόδου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε εγρήγορση είναι από το πρωί της Παρασκευής οι φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα Κεραμέως για το καθεστώς αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ. Το μεσημέρι, έκλεισε η λεωφόρος Κατεχάκη από την πορεία των φοιτητών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εκατοντάδες φοιτητές, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου αλλά και σε άλλα ΑΕΙ όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη δρομολογεί παρουσία «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» (ΟΠΠΙ), όπως η ΑΣΟΕΕ και το ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, περίπου 300-400 άτομα βρίσκονται από τις 6 το πρωί έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε με σκοπό να εμποδίσουν ενδεχόμενη είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την καταστολή και τη αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ, καθώς και στο νέο νόμο-πλαίσιο, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και απειλεί να διαλύσει της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Φωνάζουν συνθήματα όπως: «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «άσυλο αγώνων και ελευθεριών και όχι των πρυτάνεων και των εταιρειών», «το υπουργείο λέει τους φοιτητές αλήτες, αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες», «ο Γιάννης Ντουσάκης είμαστε όλοι εμείς, να γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής».

Συγκέντρωση κατά της ΟΠΠΙ και στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, δεκάδες φοιτητές του ΑΠΘ φωνάζοντας συνθήματα τονίζουν την αντίθεση τους για την ενδεχόμενη εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, αλλά και την τοποθέτηση ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο.

«Από τα Ιδρύματα μας δεν λείπει η Αστυνομία. Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» αναφέρουν σε πανό τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης.

Τέλος, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων συμπλήρωσαν μέσω δηλώσεων τους τα προβλήματα που τους αφορούν, αλλά και τα παράπονα που έχουν από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου, την Κυβέρνηση και την Αστυνομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter