STOP στον ρατσισμό και τον φασισμό – Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

STOP στον ρατσισμό και τον φασισμό – Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Ένα λεύκωμα αποτυπώνει τις επιθέσεις μίσους στους δρόμους της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» κυκλοφόρησε μια έκδοση για την οργανωμένη δράση που συνδέεται με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής. Στην Ηλέκτρα Ζαργάνη μίλησαν η Ελένη Τάκου (αναπληρώτρια διευθύντρια του HumanRights360), η Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου (project manager Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ) και οι σκιτσογράφοι John Antono και Τόμεκ Γιοβάνης

«Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές πρόδωσαν τα πάντα»: Ο επί 18 χρόνια συνεργάτης του Πίτερ Μπρουκ, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Πολ Ντενιζόν, μιλάει για θέατρο και πολιτική στην Έμυ Ντούρου και στον Σπύρο Οικόπουλο.

Ο τραγουδιστής Γιάννης Σουλάκης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη και μοιράζεται την επιθυμία του να τραγουδήσει την πρώτη ρομάντσα «Recondita armonia» από την «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι.

Ο Γιάννης Ξανθούλης και ο Θανάσης Δήμου, με αφορμή την έκδοση του καινούργιου τους βιβλίου «Βιβλικοί ήρωες με χαμηλά λιπαρά», συζητάνε με την Έμυ Ντούρου για μια γαλοπούλα που ήθελε να γίνει χορεύτρια, τον Σώτο, τον Άσωτο, τη δεκαετία του ’50 και τον φασισμό που επανεμφανίστηκε όπως οι ψείρες.

Ένας από τους εμπνευστές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος εκθέτει στην Αφροδίτη Ερμίδη τους λόγους για τους οποίους η ανάπλαση του κτιριακού συγκροτήματος του ΑΣΟ στον Πύργο θα απογειώσει το φεστιβάλ.

Το ημερολόγιο που κυκλοφόρησε η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη, μέρος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (πρόγραμμα απεξάρτησης του ΑΠΘ), έδωσε την αφορμή στη Μαρίνα Αγγελάκη να αναφερθεί στις δράσεις της πρωτοβουλίας και να περιτρέξει την ιστορία της πόλης δίπλα στην πόλη, του Βαρδάρη.

Ο Ιρανός ποιητής Μοχαμάντ Χεματί βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Η κούνια» (Εκδόσεις Σκαρίφημα) και μίλησε με τον Παναγιώτη Φρούντζο για την αρχαία περσική ποίηση, τη σύγκρουση των πολιτισμών και τις διαδρομές που ακολουθούν οι σύγχρονοι ποιητές στη χώρα του.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter