Στοχοποίηση Ρουμελιώτη από Στουρνάρα

Στοχοποίηση Ρουμελιώτη από Στουρνάρα

Σε φάση ανοιχτής σύγκρουσης εισέρχεται η κόντρα Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Με έγγραφό της η Τράπεζα Ελλάδας εγκαλεί τον κ. Ρουμελιώτη για ενέργειές του στην Τράπεζα Αττικής. 

Προφασιζόμενη το γνωστό πρόσφατο επεισόδιο με τον διευθύνοντα της Τράπεζας Θ. Πανταλάκη , η διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδας κατηγορεί τον κ. Ρουμελιώτη ότι λειτουργούσε μη νόμιμα ως εκτελεστικό στέλεχος και όχι ως μη εκτελεστικός πρόεδρος .

Το timing της κίνησης Στουρνάρα συμπίπτει με τον θόρυβο που πυροδότησε και η στάση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας για την καθόλα νόμιμη δανειοδότηση Πολάκη από την Τράπεζα Αττικής ενώ μάλλον αποτελεί «κοινό μυστικό» ότι η απομάκρυνση Ρουμελιώτη από την τράπεζα αποτελούσε εδώ και καιρό πάγια επιδίωξη του κεντρικού τραπεζίτη.

Το έωλο των όσων υποστηρίζει η πλευρά Στουρνάρα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι βασικές λειτουργίες του Π. Ρουμελιώτη που σχετίζονταν με την εξεύρεση κεφαλαίων για τη διάσωση της Τράπεζας είχε εκδηλωθεί-στο πλαίσιο της υλοποίησης αποφάσεων της διοίκησης της τράπεζας- εδώ και 2 χρόνια -και πλέον- χωρίς ποτέ να υπάρξουν ενστάσεις από την Τράπεζα Ελλάδας.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι την ίδια ώρα ο κ. Στουρνάρας δεν φαίνεται να ενοχλείται – το αντίθετο μάλιστα – από το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, έχει τέσσερις κακουργηματικές διώξεις καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter