Στοχοποιούν τον λαό για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες

Στοχοποιούν τον λαό για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες

Συµπληρώνεται ένα έτος (Αύγουστος 2020 – Αύγουστος 2021) µε πανωλεθρία θυµάτων πανδηµίας στη χώρα µας. Η θνητότητα εκτοξεύτηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Επειδή αυτό οφείλεται κυρίως στο τραγικό εξάµηνο 1.11.2020 – 30.4.2021, η αιτία δεν είναι τόσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην καθολικότητα του εµβολιασµού. Είναι η παντελής έλλειψη σοβαρότητας στην ιχνηλάτηση-επιδηµιολογική επιτήρηση και η εγκατάλειψη της δηµόσιας περίθαλψης. Επειτα από αυτό που είχε προπαγανδιστεί ως παγκόσµιας εµβέλειας επιτυχία προσωπικά του πρωθυπουργού –δηλαδή η διαχείριση του πρώτου κύµατος την άνοιξη του 2020– η κυβέρνηση είχε πιστέψει πως δήθεν είχε ξεµπερδέψει οριστικά µε την επιδηµία. Γι’ αυτό από πέρυσι είχε θυσιάσει την επιδηµιολογική επιτήρηση στα µεγάλα συµφέροντα (του τουρισµού ως Οκτώβριο του 2020, της παραγωγής και των υπηρεσιών από Οκτώβριο του 2020 και µετά κ.ο.κ.). Γι’ αυτό ήδη από πέρυσι είχε απεµπολήσει κάθε εξαγγελία για ενίσχυση της δηµόσιας περίθαλψης σε προσωπικό αλλά και σε υποδοµές πλην κάποιων κλινών ΜΕΘ που αναπτύχτηκαν από ιδιωτικές δωρεές.

Η κυβέρνηση είχε αιφνιδιαστεί πλήρως από το καταστροφικό δεύτερο κύµα τον Οκτώβριο 2020 στη βόρεια Ελλάδα. Η αµηχανία και ο πανικός της φάνηκαν από τον χυδαίο µηχανισµό γκεµπελίστικης συκοφάντησης και διώξεων ενάντια σε υγειονοµικούς που αποκάλυπταν την αλήθεια για τις εγκληµατικές της ευθύνες. Επίσης από το ότι ο ίδιος µηχανισµός είχε στραφεί ενάντια και στους κατοίκους (θυµάστε δηλώσεις για τον «παλιοχαρακτήρα των Θεσσαλονικέων», αλλά και το κρεσέντο κρατικής καταστολής κυρίως ενάντια στη νεολαία). Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση τότε εγκαινίασε ένα νέο αφήγηµα: το µαγικό εµβόλιο µόλις ερχόταν θα εξαφάνιζε δήθεν εν µια νυκτί τον ιό, οπότε τάχα δεν θα χρειαζόµασταν πια ούτε νοσοκοµεία ούτε υγειονοµικούς ούτε επιδηµιολογική επιτήρηση.

Τα ίδια ακριβώς συνεχίστηκαν και µε το τρίτο κύµα στη νότια Ελλάδα (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2021).

Οµως ο τεράστιος κίνδυνος να είναι ακόµη πιο θανατηφόρο το τωρινό τέταρτο κύµα οφείλεται πια και στους τρεις παράγοντες: και στην έλλειψη σοβαρότητας στην ιχνηλάτηση, και στην απαξίωση της δηµόσιας περίθαλψης, και στην αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει καθολικότητα στον εµβολιασµό. Γιατί όσο και να υπάρχουν κι αλλού ευθύνες για τη δυσπιστία µέρους του πληθυσµού στον εµβολιασµό, το ψάρι βροµάει από το κεφάλι: ο Μέγας Αντιεµβολιαστής είναι το ίδιο το κράτος. Απέτυχε να πείσει. Κι αυτό γιατί:

1. Είχε λάθος µήνυµα. Αντί για το επιστηµονικά σωστό «εµβολιάσου για να µην αρρωστήσεις βαριά αν κολλήσεις» εξέπεµπε (κι εκπέµπει ακόµη) αντιεπιστηµονικές µπαρούφες («εµβόλιο = ανέµελος τουρισµός γιόλο», «το εµβόλιο εξαφανίζει τελείως τη µετάδοση» κ.λπ.).

2. Η Εθνική Επιτροπή Εµβολιασµών είχε αντιφάσεις και ευθυνοφοβία κυρίως για το εµβόλιο AstraZeneca.

3. Η κυβέρνηση ανέθεσε την ενηµέρωση για τον εµβολιασµό σε λίγους καθηγητές-τηλεοπτικούς µαϊντανούς που όµως ήταν ήδη πλήρως απαξιωµένοι στα µάτια του λαού γιατί από πέρυσι διαρκώς δικαιολογούν εκ των υστέρων προειληµµένες κυβερνητικές αποφάσεις έχοντας καταντήσει την επιστήµη θεραπαινίδα της εξουσίας. Ετσι η κυβέρνηση δίνει έτοιµα «επιχειρήµατα» στο πιάτο των αρνητών αντιεµβολιαστών.

Για να συγκαλύψει την αποτυχία της στην εξασφάλιση της καθολικότητας, η κυβέρνηση επισείει τον βούρδουλα της υποχρεωτικότητας για να δείξει άλλη µια φορά πως δήθεν πάντα φταίει ο λαός και ποτέ η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά στοχοποιεί τους υγειονοµικούς, παρότι είναι εµβολιασµένοι κατά 85-95% ανάλογα µε τον κλάδο, ποσοστά από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Τα τιµωρητικά µέτρα µε τις διαθεσιµότητες, τις αναστολές αδειών κ.λπ. δεν έχουν καµία απολύτως υγειονοµική λογική. Ακριβώς το αντίθετο: αναστολή αδειών του κατάκοπου προσωπικού και αναστολή εργασίας έχουν στόχο την αναστολή του ίδιου του ΕΣΥ µε τραγικές συνέπειες για τον πληθυσµό.

Ε δεν θα τους περάσει.

Ερχεται άµεσα πανυγειονοµικός αγωνιστικός ξεσηκωµός και ο λαός θα είναι µαζί µας για άλλη µία φορά.

Ο Πάνος Παπανικολάου είναι νευροχειρουργός, γγ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter