Στόχος του Μητσοτάκη η κατεδάφιση της κυβέρνησης, όχι της αυθαιρεσίας

Στόχος του Μητσοτάκη η κατεδάφιση της κυβέρνησης, όχι της αυθαιρεσίας

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητάει εκλογές. Εκλογές μόλις βγήκε η κυβέρνηση, εκλογές πριν βγούμε από τα μνημόνια, εκλογές μετά την καταστροφή στο Μάτι. Εκλογές, εκλογές, εκλογές! 

Ως τώρα δεν έχει δει τίποτα καλό να γίνεται σε αυτή τη χώρα.

Τι που τελειώνουν τα μνημόνια, τι που υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα – άσχετα αν το κόμμα του είχε συμφωνήσει σε πολύ μεγαλύτερα – η επωδός του είναι «εκλογές»

Στον ύπνο του τις βλέπει, στον ξύπνιο του όχι.

Τώρα, με την καταστροφή στο Μάτι πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια μαζί με φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφους.

Αυτός και ο προσφιλής του Τύπος θέλουν να εστιάσουν στην «ανικανότητα της κυβέρνησης» να αντιμετωπίσει τα 11 μποφόρ και την ασυδοσία 10ετιών…

Μετράνε λεπτά, βγάζουν φωτογραφίες νεκρούς και προσπαθούν να αποδημήσουν για προσωπικά οφέλη.

Με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση ψέλλισαν και κάτι για αυθαίρετα δεκαετιών.

Ψέλλισαν γιατί δεν μπορούν να εστιάσουν εκεί. Γιατί αν αποδεχθούν ότι η αλλαγή χρήσης του περιβάλλοντος, η άναρχη και παράνομη δόμηση σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, φέρουν σημαντική ευθύνη για την καταστροφή, τότε θα αναγκαστούν να παραδεχθούν ότι η ευθύνη είναι όλη δική τους…

Μπορεί να δηλώνει πως είναι υπέρ των κατεδαφίσεων, αλλά το ίδιο λέει και για τους εργαζόμενους. Ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, αλλά αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού, αρνείται τις συλλογικές συμβάσεις… για να μην πούμε πως ονειρεύεται το 12ωρο.

Σφυρίζει αμέριμνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν καθημερινά αποκαλύπτεται η πολιτική του κόμματός του, πριν και μετά τις εκλογές, προσφέροντας ασυλία στους καταπατητές των δασικών εκτάσεων, του νόμου.

Δήμαρχοι, νομάρχες και βουλευτές της δικής του παράταξης κάνανε και ζητούσαν τα ρουσφέτια… Χτίζανε, κλείνανε το μάτι, υπόσχονταν. Καθημερινά βγαίνουν νέες ιστορίες γι αγρίους…

Δεκαετίες κράτησε η σχέση συναλλαγής που απεκόμιζε οφέλη σε ψήφους και σε χρήμα …

Ο ίδιος δηλώνει πως είναι υπέρ των κατεδαφίσεων…

Δεν ήταν βέβαια υπέρ, τόσες δεκαετίες, δεν είπε λέξη για τις αποκαλύψεις όταν έπρεπε, όπου έπρεπε… Δεν έπεσε κανένα κεφάλι όταν τος έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. 

Άλλοτε τα σκάνδαλα τα ονομάζει «σκευωρίες» (Novartis) και κρατάει πλάι του τους ακροδεξιούς, άλλοτε κωφεύει και «κάνει το χαζό» σε σκάνδαλα στα οποία ο ίδιος ή μέλη της οικογένειά του, εμπλέκονται (πόθεν έσχες – Siemens – offshore) και άλλοτε αφήνει κάποιον άλλον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά (παράνομες ελληνοποιήσεις).

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για τις δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., από την οικογένειά του, από τον ίδιον…

Αν εννοούσε αυτά που έλεγε θα είχε αποπέμψει ήδη όσους από το κόμμα του εμπλέκονται στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων…

Αλλά δεν το θέλει…

Ίσως, να περιμένει να κάνει πράξη ο Αλέξης Τσίπρας τη βούλησή του να γκρεμίζει τα αυθαίρετα…

Ίσως και να ελπίζει πως ο ίδιος… κάνοντας το χαζό, θα έχει κομματικά οφέλη…

Ένα είναι βέβαιο:

Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και δεν εννοεί, τίποτα από αυτά που λέει…

Μπορεί και ο ίδιος να το έχει πιστέψει…

Πως προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση.. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter