Στου κασίδη το κεφάλι

Στου κασίδη το κεφάλι

Ακυβέρνητο καράβι πλέον η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να έχουν χάσει τελείως τον έλεγχο σε όλα τα πεδία.

Τα χθεσινά κρούσματα κορονοϊού δείχνουν ότι κάτι έχει πάει λάθος στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το σκληρό lockdown στην Αττική δεν έχει καταφέρει να τιθασεύει τον ιό και οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στα όριά τους με άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσει ολόκληρο το ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση κοιτάει αποσβολωμένη και αποχαυνωμένη την κατάσταση χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο έστω και την τελευταία στιγμή να σώσει το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου εκπέμπουν sos, κάτι όμως που αφήνει αδιάφορους τους αρμόδιους υπουργούς.

Αντίθετα αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών αλλά πιστή στη πολιτική της βίας και της αστυνομοκρατίας δημοσίευσε στο ΦΕΚ την πρόσληψη πάνω από χίλιους ειδικούς φρουρούς για να ελέγχουν τα πανεπιστήμια, έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά της στη Θεσσαλονίκη με ξυλοδαρμούς φοιτητών μέσα στις σχολές.

Οι εμβολιασμοί πηγαίνουν σαν τον κάβουρα με την επαδραστηριοποίηση του τουρισμού να μοιάζει πλέον μακρινό όνειρο. Πολλοί μάλιστα εκτιμούν ότι το καλοκαίρι θα είναι στα ίδια δραματικά επίπεδα με αυτό του 2020.

Η απώλεια ελέγχου της πανδημίας έχει άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία, όπου οι πειραματισμοί των «σοφών» της πλατείας Συντάγματος και του Μαξίμου την έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή κρίση. Το λιανεμπόριο είναι ουσιαστικά νεκρό, ότι υπήρχε από βιομηχανία έχει κυριολεκτικά γονατίσει ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζουν μέσα στη φτώχεια. Όλα αυτά συντελούν στην δραματική αύξηση της ανεργίας και στη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα και το ουσιαστικό κλείσιμο της οικονομίας επί ένα χρόνο με πλήρη αποτυχία στην καταπολέμηση της πανδημίας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για την επιβίωση της χώρας.

Ταυτόχρονα το σκάνδαλο Λιγνάδη κινδυνεύει να καταπιεί τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Η για άγνωστους ακόμη λόγους στήριξη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μεγάλο μέρος της κυβερνητικής παράταξης με τις διάφορες φυλές του κόμματος να βρίσκονται στα χαρακώματα για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Η απώλεια του ελέγχου αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε απεγνωσμένες κινήσεις, όπως η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη σε επίπεδο αρχηγών, στην προσπάθειά του να σώσει τον εαυτό του κυρίως και δευτερευόντως τους συνεργάτες του και τη χώρα.

Μόνο που τα πειράματα διάσωσής του οδηγούν τη χώρα με γρήγορα βήματα στην καταστροφή. Και αυτό φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να το συνειδητοποιούν πολλοί στην ευρεία συντηρητική παράταξη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter