Στου κουφού την πόρτα…

Στου κουφού την πόρτα…

Ο 42άχρονος Χουάν Χοσέ, γκολκίπερ της μικρής Αλκογιάνο, ομάδας Γ΄ κατηγορίας της Ισπανίας που έκανε την πολύ μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε με δέκα παίκτες τη Ρεάλ Μαδρίτης από το Κύπελλο, σε δηλώσεις του στο Sport24.gr πρότεινε να αντιγράψουμε και στην Ελλάδα το μοντέλο των νοκ άουτ αγώνων στη δική μας διοργάνωση, για το οποίο διαφωνούν ΕΠΟ και τηλεόραση. Ο Ισπανός γκολκίπερ είπε τα αυτονόητα:

«Ευτυχώς άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής και έχουν ευκαιρία οι μικρές ομάδες να προκριθούν. Παλαιότερα δεν γινόταν αυτό. Και αν δεν άλλαζε το σύστημα, σίγουρα δεν θα μπορούσε η Αλκογιάνο να αποκλείσει τη Ρεάλ. Σε διπλά ματς ο μεγάλος θα καταπιεί τον μικρό. Ισως θα ήταν καλή ιδέα και για εσάς στην Ελλάδα. Ετσι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον η διοργάνωση, οι εκπλήξεις πάντα είναι ευπρόσδεκτες στον κόσμο. Αυτό είναι το νόημα, ο αδύναμος να έχει ελπίδα».

Τι κι αν το προτείνει κόσμος και κοσμάκης. Τόσο η ΕΠΟ όσο και το κανάλι που έχει τα δικαιώματα απαξιώνουν τη διοργάνωση για μερικά χιλιάρικα παραπάνω κι ευελπιστούν πως αν έχουν τους τέσσερις πέντε μεγάλους στα ημιτελικά και στον τελικό θα έχουν περισσότερα κέρδη. Αντί να προχωρήσουν σε νοκ άουτ ματς από την αρχή ως το τέλος με όλες τις ομάδες των ΣΛ1 (να ξεκινούν από επόμενες φάσεις), ΣΛ2, Φούτμπολ Λιγκ και Γ΄ Εθνικής και να έχουμε εκπλήξεις πρώτου μεγέθους που θα κάνουν τη διοργάνωση ενδιαφέρουσα, συναρπαστική και απρόβλεπτη, επιμένουν στη μιζέρια των διπλών αγώνων για να σιγουρεύουν τις προκρίσεις των μεγάλων. Γιατί; Μα γιατί στην περίπτωση των νοκ άουτ το Κύπελλο θα φέρει πολύ περισσότερα κέρδη απ’ ό,τι σήμερα σε βάθος χρόνου, ενώ με ντέρμπι και διπλά ματς το κανάλι έχει κέρδη πολύ λιγότερα, εδώ και τώρα. Και προτιμούν το δεύτερο. Κι αυτό λέγεται επιχειρηματικότητα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter