Στουρνάρας: Αναγκαίο να κλείσει η β’ αξιολόγηση

Στουρνάρας: Αναγκαίο να κλείσει η β’ αξιολόγηση

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, συμπληρώνοντας ότι συνιστά προϋπόθεση για τη συνέχιση των καλών αποτελεσμάτων της οικονομίας και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης.

Από το βήμα εκδήλωσης για την ίδρυση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, εξέφρασε την εκτίμηση πως η προοπτική εξόδου από την κρίση και η επιστροφή σε διατηρήσιμη και εξωστρεφή ανάπτυξη, είναι και πάλι ορατή.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέστησε αναγκαία την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας. Οι δύο αυτοί παράγοντες, εξήγησε, θα δράσουν ως καταλύτης στην αναδιάρθρωση της οικονομίας και θα θέσουν τις βάσεις για μία πιο βιώσιμη ανάπτυξη.

Κάνοντας ειδική μνεία στην προσέλκυση επενδύσεων, εκτίμησε ότι οι νέες επενδύσεις θα διευρύνουν την εξαγωγική βάση και θα βελτιώσουν την ποιότητα των ελληνικών εξαγωγών, διευκολύνοντας την καινοτομία και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Αναφερόμενος τέλος, στην ίδρυση του Ταμείου, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης και η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των επιχειρήσεων, θα συμβάλλει έμμεσα και στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα, της μείωσης δηλαδή, του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter