Στουρνάρας σε γραμμή πλήρους λιτότητας, ζητά «φρένο» στις φοροαπαλλαγές

Στουρνάρας σε γραμμή πλήρους λιτότητας, ζητά «φρένο» στις φοροαπαλλαγές

Μήνυμα προς το Μαξίμου για επανεξέταση των σεναρίων περί νέων παροχών, αλλά και φοροαπαλλαγών, έστειλε μέσω του συνεδρίου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VΙΙ:Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα», ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Oι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έρχονται ενώ χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στα «κάγκελα» λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου Μητσοτάκη, το οποίο τους έχει βάλει στο στόχαστρο. Την ίδια ώρα, το Μαξίμου επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μέσω διαρροών περί νέων ημιμέτρων στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει Χριστουγέννων. Όλα αυτά ενώ οι πολίτες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα έχοντας να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα ακρίβεια αλλά και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Κατά τον διοικητή της ΤτΕ, θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και κατά πόσο βοηθούν τους ευάλωτους προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση για το αν όντως κατευθύνονται προς τα εκεί. Μάλιστα, ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλέστηκε την ανάγκη να υπάρχουν «μαξιλαράκια ασφαλείας» στην οικονομία, ακόμη και για γεωπολιτικούς λόγους.

Παράλληλα, δεν έλειψαν οι συστάσεις για «συνέχιση της ορθόδοξης δημοσιονομικής πολιτικής», ήτοι μίας λιτής δημοσιονομικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει «να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί», καθώς τα πράγματα «σφίγγουν» από τον Ιανουάριο του 2024. Στη συνέχεια δε, δήλωσε ότι η Ελλάδα «αποτελεί πλέον διεθνές success story» στην οικονομία επειδή «επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter