Στουρνάρας σε Guardian: Η Ελλάδα έχει καλύψει πολύ δρόμο

«Αργά ή γρήγορα (η αξιολόγηση) θα ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένοντας ότι μια συνέχιση της αβεβαιότητας λόγω της καθυστέρησης δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα Guardian, o Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας «διασκέδασε τους φόβους για μια αξιολόγηση που θα σύρεται ατελείωτα οδηγώντας τη χώρα προς την πτώχευση τη στιγμή που αντιμετωπίζει πληρωμή χρεών τον ερχόμενο Ιούλιο», όπως γράφει η εφημερίδα.

«Αργά ή γρήγορα (η αξιολόγηση) θα ολοκληρωθεί» , δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένοντας ότι μια συνέχιση της αβεβαιότητας λόγω της καθυστέρησης δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς.

«Η Ελλάδα έχει καλύψει πολύ δρόμο. Είμαστε στο 90% ως προς την δημοσιονομική προσαρμογή. Η κυβέρνηση έχει αντιδράσει σωστά ως προς τα δημοσιονομικό σκέλος, λιγότερο ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η έμφαση τώρα θα πρέπει να δοθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.