Στουρνάρας στο Bloomberg: «Ο Σόιμπλε είχε μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα»

Στουρνάρας στο Bloomberg: «Ο Σόιμπλε είχε μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα»

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, περιέγραψε ως «ισχυρή προσωπικότητα» τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στο Bloomberg και αναφερόμενος στον κ. Σόιμπλε, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι ως υπουργός Οικονομικών «διέθετε σθένος, μεγάλη ευελιξία και ισχυρές απόψεις».

«Οι πολύ καλές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας έδωσαν στο Σόιμπλε έναν κυρίαρχο ρόλο», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, με αφορμή την τελευταία συμμετοχή του κ. Σόιμπλε σε Eurogroup.

«Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ ήταν αυταρχικές προσωπικότητες. Δεν είναι σαφές εάν ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup και o Μπρούνο λε Μερ θα είναι σε θέση να καλύψουν αυτό το κενό», δήλωσε από την πλευρά του ο Μουιτάμπα Ραχμάν, διευθύνων σύμβουλος της Eurasia Group με έδρα το Λονδίνο. Ειδικότερα για τον κ. Σόιμπλε, το Bloomberg αναφέρει πως υπήρξε αρχιτέκτονας της λιτότητας που ενέπνευσε τον φόβο και τον σεβασμό χτίζοντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή για την Ελλάδα.

«Τώρα η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο αν και η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο, France Inter.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter