Στουρνάρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Τα 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα δεν πήγαν στο Documento

Στουρνάρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Τα 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα δεν πήγαν στο Documento

Στην παραδοχή ότι τα 3 εκατ. ευρώ της CCC (οικογένεια Χούρι) που έλαβε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ουδέποτε κατέληξαν στο Documento προχώρησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ αποκάλυψε πως τα χρήματα επεστράφησαν στον Καλογρίτσα στις 19 Ιανουαρίου του 2017. Δηλαδή δύο μήνες αφότου το Documento είχε κυκλοφορήσει τα περίπτερα. Καταρρίπτεται δηλαδή κάθε επιχείρημα από την ίδια την πορεία των γεγονότων και τη λογική.

Πρόκειται για ένα αφήγημα που είχε στηθεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά από τη ΝΔ σε βάρος του Documento, στο πλαίσιο της ευρύτερης «δολοφονίας χαρακτήρα»του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και είχε αναπαραχθεί από πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, ενός εκ των συνηγόρων του Νίκου Παππά «για την πορεία των 3 εκατ. ευρώ και αν αυτά κατέληξαν στο Documento», ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Τα 3 εκατ. ευρω δεν προκύπτει ότι πήγαν στο Documento».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης συνέχισε να ρωτά:

Γ. Μαντζουράνης: Από το πόρισμα σας προκύπτει ότι από αυτά τα 3 εκατ. ευρώ που επεστράφησαν στον Καλογρίτσα  κατέληξε έστω ένα ευρώ στο Documento;

Γ. Στουρνάρας: Όχι δεν προκύπτει.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κεντρικός τραπεζίτης τα χρήματα αυτά επεστράφησαν στον Καλογρίτσα στις 19 Ιανουαρίου του 2017, δηλαδή δύο μήνες μετά την έκδοση του Documento, καθώς το πρώτο φύλο της εφημερίδας βγήκε στα περίπτερα στις 20 Νοεμβρίου του 2016.

O Στουρνάρας αποκάλυψε ακόμη ότι ο έλεγχος για τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ έγινε έπειτα από εντολή της Βουλής.

Τα χρήματα που επεστράφησαν στον Καλογρίτσα, σύμφωνα με όσα είχε γράψει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 12 Ιουλίου του 2020, είχαν μπει σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Καλογρίτσα και είχαν διοχετευτεί σε πληρωμή κατασκευαστικών.

Ειδικότερα, το Πρώτο Θέμα έγραφε ότι στις 8/2/2017 για τα 3 εκατ. ευρώ ότι με τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας» που αλλάζει το όνομά της και ονομάζεται Media Doc με απομείωση κεφαλαίου επιστρέφουν ως μετρητά στον μοναδικό μέτοχο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει την επιχείρηση λάσπης του Μητσοτάκη κατά του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter