Στους 7 οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια (Photos)

Στους 7 οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια (Photos)

Ακόμη ένας άνθρωπος, ο έβδομος, έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πυρκαγιάς Καρ που εξακολουθεί να μαίνεται στην Καλιφόρνια και είναι η έκτη πιο φονική στην Ιστορία της αμερικανικής αυτής πολιτείας, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές.

Ο Χάιρους Αγιέτα, ένας εναερίτης της εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος PG&E, έχασε τη ζωή του σε μια απομονωμένη περιοχή της κομητείας Σάστα στη βόρεια Καλιφόρνια, όπου ομάδες εργάζονταν για την αποκατάσταση της ηλεκρτοδότησης.

Η πυρκαγιά Καρ πλέον μαίνεται 322 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο και εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Παρά τους περισσότερους από 4.200 πυροσβέστες που έχουν αναπτυχθεί για την κατάσβεσή της έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό μόλις 41%.

Συνολικά η πυρκαγιά Καρ έχει κατακάψει 625.340 στρέμματα από τις 23 Ιουλίου οπότε ξέσπασε μετά «τη μηχανική βλάβη ενός οχήματος», το οποίο προκάλεσε σπίθες σε ένα ξηρό περιβάλλον.

Από τις φλόγες έχουν καταστραφεί περισσότερα από 1.600 κτίρια, από τα οποία τα χίλια ήταν σπίτια.

Η Καλιφόρνια είναι αντιμέτωπη και με άλλες πυρκαγιές με σοβαρότερη αυτή στο δυτικό τμήμα της πολιτείας, την Μεντοσίνο Κόμπλεξ, μια πυρκαγιά που αποτελείται από δύο εστίες: τη Ρίβερ Φάιερ και την Ραντς Φάιερ. Η πυρκαγιά αυτή έχει κατακάψει ήδη 2.540.000 στρέμματα γης και είναι πλέον η πέμπτη μεγαλύτερη στην Ιστορία της Καλιφόρνιας.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες, αν και κάποιοι έλαβαν άδεια να επιστρέψουν.

Η Καρ και η Μεντοσίνο Κόμπλεξ είναι μόλις δύο από τις συνολικά 17 μεγάλες, δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια, γεγονός που ανάγκασε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει χθες Κυριακή την πολιτεία σε κατάσταση «μεγάλης καταστροφής» και να ζητήσει να διατεθούν ομοσπονδιακά χρήματα για να τη βοηθήσουν να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter