Στους 91 ανέβασε τον αριθμό των νεκρών η πυροσβεστική – 25 επίσημα καταγεγραμμένοι ως αγνοούμενοι (Photos)

Στους 91 ανέβασε τον αριθμό των νεκρών η πυροσβεστική – 25 επίσημα καταγεγραμμένοι ως αγνοούμενοι (Photos)

Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για επίσημο αριθμό αγνοούμενων που ανέρχεται στα 25 άτομα.  Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της πυροσβεστικής,  οι νεκροί της εθνικής τραγωδίας ανέρχονται στους 91,  εκ των οποίων οι 28 ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σταυρούλας Μαλλίρη:

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.»

Ταυτοποιήσεις αγνοουμένων

Τραγικός επίλογος γράφτηκε για την υπόθεση του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου. Δυστυχώς, λίγες μόλις ώρες μετά τη ταυτοποίηση των δίδυμων κοριτσιών, το μεσημέρι του Σαββάτου ταυτοποιήθηκε και η σορός του 13χρονου που συγκαταλεγόταν στους αγνοούμενους. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τραγικό τέλος για τα δίδυμα και τους παππούδες τους

Νεκρά είναι τελικά τα δύο δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνταν εδώ και μέρες στο Μάτι έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή. Μαζί με τα κοριτσάκια νεκροί και οι παππούδες τους. 

Η είδηση για την ταυτοποίηση των σορών έγινε γνωστή λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Περισσότερα ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Παράλληλα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης ανακοίνωσε πως οι νεκροτομές ολοκληρώθηκαν.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Οπότε από εδώ και πέρα αυτό που μένει είναι το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρακούσης εξήγησε και γιατί υπάρχει απόκλιση στον αριθμό όσων νεκροτομήθηκαν με αυτόν που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως είπε, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.

Αναγνωρίστηκε ο Δημήτρης Τουρναβίτης, ενώ ακόμα στους αγνοούμενους παραμένει η Χρύσα Σπηλιώτη που φέρεται να ήταν μαζί του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τρία πρόσωπα που είχαν απασχολήσει τα ελληνικά ΜΜΕ καθώς οι οικείοι τους είχαν δώσει φωτογραφίες προκειμένου να αναζητήσουν κάποιο ίχνος τους, τελικά ταυτοποιήθηκαν ανάμεσα στους 88 νεκρούς.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκε η σορός του Σπύρου Κάκαρη, ο οποίος συγκαταλεγόταν στους δεκάδες αγνοούμενους στην μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι. Ο αδελφός του 40χρονου ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί το βράδυ του Σαββάτου, όπου παρουσία ψυχολόγου έμαθε τα τραγικά νέα.

«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις», ήταν τα τελευταία λόγια του προς τον φίλο του Χρήστο Μυλωνά, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο στις 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας, για να σπεύσουν να κόψουν δένδρα στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Αυτό ήταν και το τελευταίο ίχνος ζωής του Σπύρου, ο οποίος ζούσε στο Μάτι με την 48χρονη φίλη του Νέλλη Καραλή. Τα αυτοκίνητα και των δύο βρέθηκαν καμένα και τρακαρισμένα μαζί με άλλα οχήματα. Η φίλη του Νέλλη Καραλή παραμένει αγνοούμενη.

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και για την 35χρονη Κορίνθια Πόπη Σιαπκαρά, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, που οι δικοί της αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής. Οι Αρχές, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, ειδοποίησαν τους οικείους της ότι ταυτοποίησαν τη σορό της.

Ταυτοποιήθηκε και η σορός της 50χρονης Ελένης Σαρίεβα, το όνομα της οποίας είχε προστεθεί στη μακρά λίστα των αγνοουμένων από τη φονική πυρκαγιά. Η σορός της άτυχης γυναίκας που είχε πάει για μπάνιο την 23η Ιουλίου στην περιοχή μαζί με μία φίλη της ταυτοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter