Στους 98 οι νοσούντες από κορονοϊό γιατροί και νοσηλευτές – Που υπάρχουν νέα κρούσματα

Στους 98 οι νοσούντες από κορονοϊό γιατροί και νοσηλευτές – Που υπάρχουν νέα κρούσματα

Στους 98 ανέρχεται ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που νοσούν από τον κορονοϊό, ενώ περίπου 400 είναι οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα ωστόσο με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, θα έπρεπε ο αριθμός όσων τίθενται σε καραντίνα να είναι διπλάσιος.

Στο νοσοκομείο της Καστοριάς που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος, οι εργαζόμενοι που νοσούν ανέρχεται πια στους 14, ενώ αυξήθηκε στους τέσσερις και ο αριθμός των νοσούντων γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία” στην Αθήνα, όπου ακόμη 25 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε επταήμερη καραντίνα. Ταυτόχρονα, ακόμη δύο γιατροί νόσησαν στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά.

Στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” θετική στον ιό βρέθηκε μια ακόμη διοικητική υπάλληλος, ενώ αναμένονται και άλλα δείγματα. Παράλληλα αρκετοί εργαζόμενοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία δεν τηρείται το μέτρο της καραντίνας, νοσεί ένας λοιμοξιολόγος. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες, δεν έχουν ληφθεί δείγματα απ’ όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείων της Αθήνας βρέθηκε άλλος ένας νοσηλευτής να νοσεί ανεβάζοντας τον αριθμό στους τέσσερις. Την ίδια στιγμή έκλεισαν για απολύμανση τα κέντρα υγείας Πολυχνίτου και Καλλονής στη Λέσβο, καθώς συγγενικό πρόσωπο εργαζόμενης σε αυτά, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες η εργαζόμενη, εμφάνισε επίσης συμπτώματα και εξετάστηκε από γιατρούς του κέντρου υγείας Καλλονής. Τέλος, σε καραντίνα υποχρεώθηκαν τρεις εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας Αριδαίας αφού εξέτασαν περιστατικό το οποίο σήμερα νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, οι λόγοι που νοσούν είναι ότι δεν τηρείται η δεκατετραήμερη καραντίνα σε όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με ασθενή, ότι δεν γίνονται εργαστηριακοί έλεγχοι και ότι δεν υπάρχει επαρκές υγειονομικό υλικό.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας τα αποθέματα στις 640 μονάδες υγείας και τα νοσοκομεία για 100.000 και πλέον εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ήταν τα εξής:

Απλές μάσκες. 863.000

Μάσκες υψηλής προστασίας: 54.000

Στολές υψηλής προστασίας 35.700

Αντισηπτικά μπουκαλάκια 26.500

Υγρό σαπούνι 29.900

Η ομοσπονδία, ζητάει να υπάρξει αμέσως προμήθεια υλικού, ενώ τέλος καταγγέλλει και την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι κατέθεσε τροπολογία για ένταξη των γιατρών και νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Κατά την ομοσπονδία, εκτός του ότι η πρόταση δεν καλύπτει τους υγειονομικούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι και υποκριτική αφού το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επί πέντε χρόνια ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών την ένταξη του στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς ποτέ να γίνει κάτι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter