Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στις αποφάσεις της Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στις αποφάσεις της Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Ραντεβού στους δρόμους έχουν δώσει οι εκπαιδευτικοί για σήμερα Τετάρτη, τρεις ημέρες μετά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας και τον τρόπο με τον οποίο επαναλειτουργεί δια ζώσης η εκπαίδευση αφού δεν υπάρχει καμία ουσιαστικά θετική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά που να εξασφαλίζει την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών εκτός από τη δυνατότητα εμβολιασμού για τους εφήβους 12-17 ετών.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων την αραίωση των τμημάτων αλλά και τα μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος εκτός των εμβολιασμένων θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα δωρεάν: Δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά κάθε εβδομάδα. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν ενώ για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό το 50% + 1 μαθητές. Όσον αφορά τους γονείς που πιθανότατα να φοβηθούν αν στείλουν τα παιδιά τους σχολείο σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, θα πρέπει σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας να… ξεπεράσουν τους φόβους τους και να τα στείλουν κανονικά καθώς οι απουσίες θα προσμετρώνται κανονικά.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν, φυσικά, και φοιτητές, μαθητές αλλά και γονείς που προτάσσουν το αίτημα της κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Στην Αθήνα το ραντεβού των εκπαιδευτικών έχει δοθεί στα Προπύλαια στις 18.30, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα:

  • Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Στα Γιάννενα, στις 6 μ.μ. στην Ακαδημία.
  • Στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στην Ξάνθη,  στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
  • Στη Σάμο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καρλοβάσου

Στην Πάτρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των ΔΣ των τριών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) συναντήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλία της ΔΟΕ για να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να διοργανώσουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες τοπικές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, με κινητοποιήσεις να οργανώνονται αντίστοιχα σε πολλές πόλεις της χώρας. Από τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης μέχρι τα Γιάννενα και τη Σάμο, οι εκπαιδευτικοί θα βγουν σήμερα στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter