Στους δρόμους και οι γιατροί – «Οι ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό»

Στους δρόμους και οι γιατροί – «Οι ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό»

 Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι 930 ΜΕΘ της χώρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό, επισήμαναν εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στη διάρκεια συγκέντρωσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ.

«Η Covid-19 δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πλύσιμο χεριών, μάσκες και τήρηση αποστάσεων εφόσον το σύστημα υγείας είναι σαθρό και ανοχύρωτο», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, σημειώνοντας ότι καταρρέουν κλινικές και τμήματα νοσοκομείων.

Η ΕΝΙΘ ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση στελέχωση των νέων ΜΕΘ και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους, επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Επίσης ζητά να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού και η αποψίλωση, όπως τονίζει, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ν’ ανοίξουν νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το Λοιμωδών και το Παναγία.



Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 12 το μεσημέρι ζητώντας μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ελλάδας σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «Το αφήγημα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ» για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

«Είμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος, και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας «ζορίζεται», όπως η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους και εξηγούν «η δέσμευση και όχι η ανάπτυξη νέων κρεβατιών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχει σαν αποτέλεσμα οι κλινικές που απομένουν να νοσηλεύουν διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό ασθενών από τον προβλεπόμενο.

Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι ότι «δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter