Στους δρόμους και πάλι οι καλλιτέχνες απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos)

Στους δρόμους και πάλι οι καλλιτέχνες απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos)

Αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ακόμη μια ημέρα, πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό χώρο, διαδηλώνουν δυναμικά, για τα δικαιώματα τους και απέναντι στο κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου.

Οι καλλιτέχνες μέρα με τη μέρα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα «συναντήθηκαν» στον δρόμο οι σπουδαστές τη δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Την ίδια στιγμή οι ανακοινώσεις της Τετάρτης από το συντονιστικό της κατάληψης του Εθνικού Θεάτρου σημειώνουν πως «σπουδαστές, σπουδάστριες και σπουδαστά των Ανώτερων Δραματικών Σχολών, φοιτητές, φοιτήτριες και φοιτητά, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, μαθητές και μαθήτριες είμαστε ενωμένοι σε έναν κοινό αγώνα απέναντι στην αστυνομοκρατία και την αναλγησία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Το ψήφισμα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

«Δεν είμαστε 2 ολόκληρους μήνες στον δρόμο για 179 ευρώ» είχε διαμηνύσει με μια πύρινη ανακοίνωση το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προαναγγέλλοντας ακόμη πιο μαζικές δράσεις, διεθνοποίηση του αγώνα των καλλιτεχνών και ορίζοντα διαμαρτυρίας έως και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το ΣΕΗ, στον απόηχο της γενικής συνέλευσης, έδωσε στη δημοσιότητα το ψήφισμα-πλαίσιο για κλιμάκωση του αγώνα των καλλιτεχνών κατά του Προεδρικού Διατάγματος και των επικοινωνιακών τρικ της κυβέρνησης.

Οι ηθοποιοί εκφράζουν την οργή τους, καταγγέλλουν την κρατική βία και τις εικόνες αστυνομοκρατίας έξω από χώρους του πολιτισμού και δίνουν στη δημοσιότητα το πλαίσιο για σειρά δράσεων, προαναγγέλλοντας έναν αγώνα – μαραθώνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter