Στους δρόμους οι αγανακτισμένοι γιατροί – Ζητούν μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών

Στους δρόμους οι αγανακτισμένοι γιατροί – Ζητούν μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών

Στους δρόμους βγήκε το υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας ζητώντας μαζικές προσλήψεις για την στελέχωση των νοσοκομείων και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών αλλά και ανθρώπινα ωράρια που τα ξεπερνούν καθημερινά τους τελευταίους μήνες.

Οι γιατροί των νοσοκομείων νιώθουν αγανάκτηση απέναντι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη «θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας», για «τις χιλιάδες προσλήψεις», για «τις 1000 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν». Όπως εξηγούν ακόμα μια φορά η «αύξηση» απλών κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ» στο δημόσιο σύστημα υγείας για τις ανάγκες της πανδημίας, προέρχεται από την «αφαίρεση» κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ μαζί με το προσωπικό τους, που προορίζονται για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών. 

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείου «Σωτηρία» όπου μετακινούν γιατρούς από ήδη τραγικά υποστελεχωμένα, κρίσιμα τμήματα και κλινικές, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται μέχρι την πλήρη διάλυση.

Νοσοκομειακοί γιατροί μιλώντας στο Documento κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αντιμετώπιση της υπόλοιπης νοσηρότητας μετά την αποδυνάμωση των νοσοκομείων με τις μετακινήσεις των γιατρών.

«Θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού όπως το χειμώνα δηλαδή να σταματήσουν την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες» αναφέρει η ΠΟΕΔΥΝ. «Με την μετακίνηση Νοσηλευτών και γιατρών από τα μεγάλα Νοσοκομεία προς τα Νοσοκομεία αναφοράς, διαταράσσεται η λειτουργία τους και αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια. Οι εφημερίες καθίστανται επισφαλείς όπως επισημαίνουν Διοικήσεις Σωματείων και επιστημονικά όργανα των γιατρών» καταλήγει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter