Στους δρόμους οι αθλητές κατά της κυβέρνησης

Στους δρόμους οι αθλητές κατά της κυβέρνησης

Την επανεκκίνηση του αθλητισμού και την έναρξη των «μικρών» πρωταθλημάτων απαίτησαν εκατοντάδες αθλητές και προπονητές σε ειρηνική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από το υφυπουργείο Αθλητισμού.

«Ο αθλητισμός είναι ζωή – Στηρίξτε τον τώρα», έγραφε το πανό που κρατούσαν μπασκετμπολίστες, βολεϊμπολίστες, ποδοσφαιριστές, αθλητές στίβου κ.α.

«Υπάρχει κατάθλιψη, υπάρχει ανέχεια, υπάρχει θυμός, υπάρχει απογοήτευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών της Γ’ Εθνικής Σωτήρης Τσάτσος. «Τρεις αθλητές στη Θεσσαλονίκη προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους»!

Ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Γκαγκαλούδης, που πρωτοστάτησε στο κίνημα, τόνισε ότι οι αθλητές βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. «Δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε το μπαλάκι», είπε. «Υπάρχει κόσμος που δεν έχει να φάει. Γκρεμίζονται οικογένειες και σπίτια. Ενδιαφέρεται κανείς;».

«Προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας χωρίς να παίρνουμε κανένα επίδομα», τόνισε ο μπασκετμπολίστας Μάριος Δόξας. “To μοναδικό πράγμα που μπορεί να διαδώσει ο αθλητισμός είναι υγεία”.

«Εξελίσσονται δράματα στην καθημερινότητά μας, δεινοπαθούμε όλοι, υπάρχει καλή θέληση αλλά χρειάζεται οργάνωση», είπε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Νίκος Μπουντούρης.

Ειχε προηγηθεί το απόγευμα της Πέμπτης συνάντηση αντιπροσωπείας των αθλητών με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, με αίτημα την έναρξη των πρωταθλημάτων (αφού έως τώρα διεξάγονται μόνο η Α’ και Β’ Εθνική ποδοσφαίρου και η Α1 μπάσκετ), καθώς και το άνοιγμα των ακαδημιών και των χώρων άθλησης, με προσεκτική άρση των περιορισμών.

Παρουσιάστηκαν μάλιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης θετικότητας στον αθλητισμό το τελευταίο τρίμηνο ήταν μόλις 0,55% σε 27.566 ελέγχους, χάρη στην αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter