Στους δρόμους οι γιατροί κατά του νομοσχεδίου – οδοστρωτήρα για το ΕΣΥ

Στους δρόμους οι γιατροί κατά του νομοσχεδίου – οδοστρωτήρα για το ΕΣΥ

Ξεκινούν δυναμικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο – οδοστρωτήρα για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Οι κινητοποιήσεις θα περιλαμβάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αλλά και συγκεντρώσεις στη Βουλή, όπως στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά και στο υπουργείο Υγείας.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ η οποία απέρριψε ομόφωνα, στο σύνολο του, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όπως εξηγεί η ΕΙΝΑΠ πρόκειται για νομοσχέδιο που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Το νομοσχέδιο Γκάγκα που κατατέθηκε στη Βουλή «σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία», όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξηγούν ότι με το νομοσχέδιο «εκβιάζονται οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το κατακρεουργημένο εισόδημά τους για την υγεία τους. Διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Και αυτό έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν ελευθερία επιλογών. Έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι δίνουν την επιλογή σε όσους «το επιθυμούν» και «δεν τσιγκουνεύονται να πληρώσουν για την υγεία τους» να το κάνουν. Αυτό είπε στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ ο εισηγητής του νομοσχεδίου από την πλευρά τους κυβερνώντος κόμματος. Εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία».

Διαβάστε επίσης: Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το νομοσχέδιο Γκαγκα: «Ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες»

Οι γιατροί καταγγέλλουν το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας για το ΕΣΥ της Γκάγκα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter