Στους δρόμους οι πολίτες της Ινδονησίας για τις κυβερνητικές αυξήσεις στα καύσιμα

Στους δρόμους οι πολίτες της Ινδονησίας για τις κυβερνητικές αυξήσεις στα καύσιμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές στην Ινδονησία διαδήλωσαν την Τρίτη απαιτώντας από την κυβέρνηση να ακυρώσει τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα που έχει προκαλέσει παρόμοιας κλίμακας αναταραχές στο παρελθόν.

Μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, αγρότες, ψαράδες, έκτακτοι δάσκαλοι και οικιακές βοηθοί διαδήλωσαν μπροστά από το κοινοβούλιο στην Τζακάρτα και τα γραφεία των επαρχιακών κυβερνητών ενάντια στην αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 30% που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο το Σάββατο.

Η αύξηση στα καύσιμα —η πρώτη εδώ και οκτώ χρόνια— ανέβασε την τιμή της βενζίνης από περίπου 51 σεντς στα 67 σεντς ανά λίτρο και του καυσίμου ντίζελ από 35 σεντς σε 46 σεντς.

https://twitter.com/WallStreetSilv/status/1565821879570636802

 

Έσχατη επιλογή

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ήταν η τελευταία του επιλογή καθώς η ενεργειακή επιδότηση που προσφέρει η κυβέρνηση είχε τριπλασιαστεί φέτος σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό της, φτάνοντας τις 502 τρισεκατομμύρια ρουπίες (34 δισεκατομμύρια ευρώ), αύξηση που προκλήθηκε από την άνοδο των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στις διαμαρτυρίες που έγιναν, υπήρχαν και άλλα αιτήματα από τα συνδικάτα που παρευρέθηκαν, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού από το επόμενο έτος. Παράλληλα, ηγέτες του εργατικού κινήματος διαβεβαίωσαν ότι η διαμαρτυρία στην Τζακάρτα και σε 25 επαρχίες ήταν μόνο η αρχή και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι εργαζόμενοι σκέφτονται επίσης μια εθνική απεργία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

https://twitter.com/WallStreetSilv/status/1566905031646928898

Πιο εκτεθειμένοι οι αδύναμοι

Στο Μακασσάρ, την πρωτεύουσα των επαρχιών του νότιου Σουλαουέσι, δεκάδες φοιτητές που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη είπαν ότι η αύξηση θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους που δεν έχουν ανακάμψει πλήρως από τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Στην Ινδονησία, ένα κράτος που αποτελείται από ένα τεράστιο αρχιπέλαγος, με περισσότερους από 270 εκατομμύρια ανθρώπους η κυβέρνηση η κυβέρνηση δίνει επιδοτήσεις στα καύσιμα για δεκαετίες. Οι προηγούμενες αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων και άλλων αγαθών έχουν προκαλέσει φοιτητικές διαμαρτυρίες και το 1998, μαζικές ταραχές που βοήθησαν στην ανατροπή του για δεκαετίες δικτάτορα της χώρας Σουχάρτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter