Στους δρόμους οι συνταξιούχοι: Διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις – Καταγγέλλουν κυβερνητικό εμπαιγμό (Photos)

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι: Διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις – Καταγγέλλουν κυβερνητικό εμπαιγμό (Photos)
Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιουχικών οργανώσεων στην πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις περικοπές που έχουν υποστεί αλλά και την ακρίβεια που δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις βασικές τους ανάγκες.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στη Β. Σοφίας, στη συμβολή με την Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και ζητάνε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Παράλληλα εκπρόσωποι των συνταξιούχων απευθύνουν ομιλίες στις οποίες καταγγέλλουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε βάρους τους. Μάλιστα, ασκούν σφοδρή κριτική στις κυβερνητικές πρακτικές στον τομέα της υγείας αλλά και για την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις απαιτούν μεταξύ άλλων: Αυξήσεις στις συντάξεις, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα. Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια. Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης: 

Τσίπρας σε συνταξιούχους: Ο Μητσοτάκης σας εξαπάτησε για τα αναδρομικά

Συνταξιούχοι για Μητσοτάκη: Φαρσοκωμωδία στη Βουλή – Τα «ψίχουλα» βαφτίστηκαν αυξήσεις

Συνταξιούχοι κατά Μητσοτάκη: «Είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε – Θα λάβετε την απάντηση σας στις εκλογές που ετοιμάζετε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter