Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στους δρόμους τα απορριμματοφόρα

Βγαίνουν ξανά στους δρόμους τα απορριμματοφόρα μετά την πολυήμερη απεργία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έλαβε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών της. Αργά απόψε η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «έδωσε μία μάχη και την κέρδισε αφού ανέδειξε το πρόβλημα των συμβασιούχων, ενώ γνωστοποίησε πως θα επανέλθει με άλλης μορφής δράσεις».

Στα αστικά κέντρα ωστόσο οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή αφού ο όγκος των σκουπιδιών είναι μεγάλος και εκτιμάται πως ίναι αναγκαίες δύο με τρεις ημέρες για την αποκομιδή όλου του όγκου των σκουπιδιών.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων..

Σε αυτή την εξέλιξη απάντησε αργότερα το βράδυ της Πέμπτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ με σχετική της ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι με τις τελευταίες κινητοποιήσεις έδωσε μία μάχη και την κέρδισε αφού ανέδειξε το πρόβλημα των συμβασιούχων, ενώ γνωστοποίησε πως θα επανέλθει με άλλης μορφής δράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.