Στους δρόμους την Τρίτη δάσκαλοι και καθηγητές για τα κολέγια

Στους δρόμους την Τρίτη δάσκαλοι και καθηγητές για τα κολέγια

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο δάσκαλοι και καθηγητές ζητώντας να αποσυρθούν από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας οι ρυθμίσεις που πλήττουν την δημόσια εκπαίδευση και εξισώνουν τα πανεπιστημιακά πτυχία με τους τίτλους των κολεγίων.

Δάσκαλοι και καθηγητές δίνουν ραντεβού αύριο Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι στα Προπύλαια. 

Μιλώντας στο documentonews o κ.Ανδρουλάκης Μάνος Υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αναφέρθηκε στις τιμωρητικές διατάξεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας «υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας όπου η καθημερινότητα των αναπληρωτών η εύρεση σπιτιού το κόστος διαβίωσης κλπ δεν καλύπτονται από τον μισθό που παίρνουν οι δάσκαλοι. Έχουν πολύ σοβαρούς λόγους οι συνάδελφοι να μην πάνε να αναλάβουν υπηρεσία και εσύ ως υπουργείο τι κάνεις; Αντί να δώσεις κίνητρα βάζεις πρώτα το μαστίγιο και λέει θα δω τι μπορώ να κάνω από πλευράς καρότου».

Σχετικά με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολεγίων ο κ Ανδρουλάκης εξηγεί :”Με αυτό το μέτρο προχωράμε σε μια υποβάθμιση του κύρους των Πανεπιστημίων πτυχίων και αντί να συζητάμε για αναβάθμιση όλων πάμε σε μια λογική υποβάθμισης.Ταυτίζουμε με όχημα τα επαγγελματικά δικαιώματα εμμέσως πάμε να κάνουμε ακαδημαϊκή αναγνώριση”

Την ίδια ώρα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εξισώσει στην πράξη τα «πτυχία κολεγίων» με τα πανεπιστημιακά, προκαλεί αντιδράσεις και στα Πανεπιστήμια. 

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στέκεται απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου, όπως έχει κάνει ήδη το Πολυτεχνείο, η κοσμητεία της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκφράζει έντονες επιφυλάξεις σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο άρθρο και ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τη σχετική διάταξη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter