Στρατής: Εκθέτει τη χώρα διεθνώς η μη λειτουργία του αναβατορίου στην Ακρόπολη

Στρατής: Εκθέτει τη χώρα διεθνώς η μη λειτουργία του αναβατορίου στην Ακρόπολη

Στο θέμα της μη λειτουργίας του αναβατορίου για τους ανάπηρους επισκέπτες στην Ακρόπολη αναφέρθηκε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής. Ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα το οποίο ανέδειξε το Documento στο φύλο της Κυριακής το οποίο εκθέτη τη χώρα μας διεθνώς.

Όπως ανέφερε ο Στρατής, «η επιπόλαιη κυβέρνηση πέτυχε το αμίμητο: ο μόνος τρόπος για να μπορούν οι ανάπηροι να επισκεφτούν το κορυφαίο μνημείο της χώρας είναι να τους μεταφέρουν στα χέρια».

Δείτε επίσης: Ακρόπολη χωρίς αναβατόριο για ΑμεΑ

Μάλιστα όπως ανέφερε «μετά την πλήρη απουσία του πολιτισμού από τη καμπάνια “State of mind” η κυβέρνηση υποδέχεται τους διεθνείς επισκέπτες έχοντας πετύχει το αμίμητο. Να είναι, για πρώτη φορά μετά το 2004, μη προσβάσιμη στους ανάπηρους επισκέπτες η Ακρόπολη, παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας»

«Μετά την αδράνεια των κυβερνήσεων προ του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε τη λύση ενός σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς, παραδίδοντας στη ΝΔ στρωμένο τον δρόμο. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές το έργο έχει καθυστερήσει. Ταυτόχρονα, όμως, το υπουργείο Πολιτισμού επέδειξε τη μέγιστη επιπολαιότητα αποξηλώνοντας άρον – άρον το παλαιό αναβατόριο. Έτσι, μέχρι την εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα δεν υπάρχει τρόπος για τους ανάπηρους να επισκεφτούν το κορυφαίο μνημείο της χώρας, παρά μόνο να τους μεταφέρουν στα χέρια!

Μόλις δύο χρόνια μετά την επιτυχία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα μνημεία και τα μουσεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον σημερινό τραγέλαφο, που εκθέτει τη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό και τη διεθνή της εικόνα» σημείωσε επίσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter