Στρατής: Το ΤΑΠ που μας παρέδωσε η ΝΔ ήταν όμηρος του παλαιοκομματικού κράτους

Στρατής: Το ΤΑΠ που μας παρέδωσε η ΝΔ ήταν όμηρος του παλαιοκομματικού κράτους

Στην κατάσταση την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Στρατής.

«Ο κ. Μητσοτάκης, πριν χαρακτηρίσει την κατάσταση που παρέλαβε στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, όφειλε να αναλογιστεί την κατάσταση που παρέδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, στην οποία ο ίδιος ήταν υπουργός και η υπουργός του γενική γραμματέας. Κουρεμένα αποθεματικά από το PSI. Οφειλές απαλλοτριώσεων πολλών εκατομμυρίων. Ελάχιστα έσοδα. Μηδαμινή χρηματοδότηση προς το υπουργείο Πολιτισμού. Παθογένειες χρόνων που όλοι τις γνώριζαν αλλά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής υπουργού, τις υπέθαλπε και δεν τολμούσε να τις ακουμπήσει. Ένα Ταμείο σε ομηρία του παλαιοκομματικού κράτους που είναι συνυφασμένο με τη Νέα Δημοκρατία και τις κυβερνήσεις του παρελθόντος» σημείωσε.

Ο κ. Στρατής ανέλυσε επίσης και όσα κατάφερε να πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πράγματα τα οποία επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καταφέρει να κάνουν.

«Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή εικόνα, παρέλαβε τα παρακάτω επιτεύγματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ηλεκτρονικό εισιτήριο, ένα αίτημα χρόνων που η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν μπόρεσε (ή μήπως δεν ήθελε;) να υλοποιήσει. Νέα πολιτική για τις τιμές εισιτηρίων και τους δικαιούχους ελεύθερης και μειωμένης εισόδου, σύμφωνα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Διαγωνισμός design και παραγωγή ευπώλητων προϊόντων, εμπνευσμένων από την πολιτιστική κληρονομιά. Αναγέννηση των εργαστηρίων και των πωλητηρίων. Νέα στρατηγική οπτικής ταυτότητας και επικοινωνίας (rebranding). Προβολή διαφημιστικού σποτ σε ΕΟΤ, Μετρό Αθηνών και αεροπλάνα της Aegean. Νέο θεσμικό πλαίσιο για την πραγματική αξιοποίηση των αναψυκτηρίων και των ακινήτων, που βρήκε εφαρμογή μέσα από ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες στα ακίνητα της Ρόδου. Αποπληρωμή των οφειλών απαλλοτριώσεων. Διαφάνεια και χρηστή διαχείριση. Αποκοπή από το διαβόητο Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Διπλάσια έσοδα σε σχέση με το 2014. Δεκαπλάσια χρηματοδότηση προς το υπουργείο Πολιτισμού. Συνολικά, ένα στρατηγικό, διαχειριστικό και οικονομικό αποτέλεσμα, με το οποίο αδυνατεί να αναμετρηθεί.

Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου, για να τοποθετηθούμε λεπτομερώς επ’ αυτού. Για να κρίνουμε κατά πόσο είναι φιλόδοξο ή «μία από τα ίδια» ως προς την οργανωτική δομή και την αξιοποίηση των εσόδων. Κατά πόσο συνεχίζει τον δρόμο της αποφασιστικότητας που χαράξαμε ή επαναφέρει τις παθογένειες του παρελθόντος, όπως δυστυχώς έχει κάνει η σημερινή υπουργός σε άλλα θέματα του υπουργείου. Κατά πόσο διασφαλίζει στην πράξη ή μόνο κατ’ όνομα τον δημόσιο χαρακτήρα, ανοίγοντας την κερκόπορτα της εκχώρησης της υπεραξίας, σημαντικών δραστηριοτήτων και των αντίστοιχων κερδών σε ιδιώτες.

Βέβαια, το track record της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργού Πολιτισμού μάλλον μας προϊδεάζει»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter