Στρατηγός Πουλιανίτης: «Πολύ δυσάρεστο» να μην υπάρχει αντίδραση από το υπ. Άμυνας, μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Στρατηγός Πουλιανίτης: «Πολύ δυσάρεστο» να μην υπάρχει αντίδραση από το υπ. Άμυνας, μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Οι διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα πράττουν αλλά και για όσα παραλείπουν, διαμηνύει ο αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Πουλιανίτης, απαντώντας σε ερώτηση του Armyvoice.gr σχετικά με τις αποκαλύψεις του Documento για τις παρακολουθήσεις.

Ο στρατηγός Πουλιανίτης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια, έχει φοιτήσει στο Σχολείο Στρατηγικών Πληροφοριών και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, ενώ παρακολούθησε Πρόγραμμα για την Τρομοκρατία και Ασφάλεια, στη Γερμανία. Μετά την αποστρατεία του το 2020  ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την περιοχή των Τρικάλων.

Στο σημερινό φύλο της εφημερίδας Documento αναφέρεται ότι εκτός από το κακόβουλο λογισμικό Predator, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε υπηρεσιακά στελέχη και κορυφαίους εθνικούς παράγοντες.

Ανάμεσά τους και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζει το Documento, αλλά και τον πρώην ΓΔΑΕΕ πτέραρχο Θ. Λάγιο. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή αποκάλυψε ότι παρακολουθούνταν και ο σημερινός ΓΔΑΕΕ ναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος.

ΕΡ: Πώς κρίνετε την αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις πληροφορίες για παρακολουθήσεις επιτελών του;

ΑΠ: Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, καμιά αντίδραση και αυτό προκαλεί πολύ δυσάρεστες σκέψεις.

Η παρακολούθηση, που σύμφωνα με επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τον πρώην και νυν Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, όπως και Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, άπτεται απολύτως πολύ σοβαρών και απόρρητων θεμάτων άμυνας και ασφάλειας του κράτους.

Πλέον της «ουράς», δηλαδή των παράλληλων επισυνδέσεων, με συνομιλητές των παρακολουθούμενων. Φανταστείτε απλά, με ποιους αξιωματούχους, από τον πρωθυπουργό ναι και κάτω, συνομιλούσαν οι παρακολουθούμενοι, ιδιαίτερα του Υπουργείου Άμυνας.

Δηλαδή όχι απλά σουρωτήρι και τρύπες ελβετικού τυριού, όπως χαρακτήρισε προ μηνών σε δημόσια έκρηξη του ο κ. Υπουργός Άμυνας για θέματα ασφάλειας και διαρροής πληροφοριών τα Γενικά Επιτελεία, τα οποία έψεξε και διέταξε να λάβουν τα προσήκοντα μέτρα, αλλά κάτι πολύ χειρότερο.

Ακατανόητη η διαφορά αντιμετώπισης των δύο θεμάτων ;

Όχι προφανώς, γιατί το όλο κυβερνητικό αφήγημα, περί παράνομων παρακολουθήσεων από κακόβουλα λογισμικά, είτε μέσω ΕΥΠ με αδιευκρίνιστα μέσα, είναι ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Βεβαίως αφού πρώτα φρόντισαν να δώσουν αρκετό χρόνο, ώστε να καταστραφούν στοιχεία και να διαφύγουν στο εξωτερικό βασικοί ύποπτοι, όπως και να απειληθούν δημόσια όσοι τυχόν μιλήσουν με πολυετείς φυλακίσεις, για παραβίαση δήθεν του απορρήτου.

Να σημειωθεί δε, ότι η οφειλόμενη άμεση διερεύνηση από πλευράς Δικαιοσύνης, αγνοείται.

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι όλες οι Διοικήσεις, ανεξαρτήτως επιπέδου, είναι υπεύθυνες όχι μόνο για ότι πράττουν, αλλά και για ότι παραλείψουν να πράξουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter