Στρατιωτικές ενισχύσεις στέλνει η Τουρκία στο Χαλέπι

Στρατιωτικές ενισχύσεις στέλνει η Τουρκία στο Χαλέπι

Στρατιωτικές ενισχύσεις στο υπό τουρκικό έλεγχο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου της βόρειας Συρίας στέλνει η Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Asharq al-Awsat σε δημοσίευμά της Δευτέρας.

Στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε σε μια τουρκική στρατιωτική βάση στο Χαλέπι, από όπου οι ενισχύσεις θα αναπτυχθούν και σε άλλα σημεία της ευρύτερης επαρχίας του Χαλεπίου, αναφέρει η Asharq al-Awsat.

«Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, η οποία περιελάμβανε εξοπλισμό, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εισήλθε στη Συρία μέσω της συνοριακής διέλευσης Μπαμπ Αλ-Σαλαμά» διευκρινίζει η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία, η οποία αντιτίθεται στην ίδρυση κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία, έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή τα τελευταία πέντε χρόνια, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια ζώνη ουδέτερη από τη δράση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που κυριαρχούνται από τις δυνάμεις του κουρδικού YPG, οργάνωσης που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική. Σε αντίθεση με την Άγκυρα η Ουάσιγκτον θεωρεί το YPG σύμμαχο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), γεγονός που έχει δημιουργήσει τριγμούς μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Πηγή: Ahval

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter