Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Ανεμβολίαστους επέλεξε το ΚΥΣΕΑ για την ηγεσία

Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Ανεμβολίαστους επέλεξε το ΚΥΣΕΑ για την ηγεσία

Ανεμβολίαστους αναθεωρητές επέλεξε το ΚΥΣΕΑ για νέα ηγεσία – Αμηχανία στην κυβέρνηση – Το Προεδρικό διάταγμα δεν έχει υπογραφεί

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, μετά την επιλογή της νέας ηγεσίας στην στρατιωτική Δικαιοσύνη με πολύμηνη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Ιουλίου που η Στρατιωτική Δικαιοσύνη παραμένει ακέφαλη καθώς αποχώρησαν μεταξύ άλλων τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, το ΚΥΣΕΑ κατάφερε να συνεδριάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επέλεξε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τους Αναθεωρητές Παπακώστα Θεόδωρο ως Πρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και Καρυπίδη Χαράλαμπο ως Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα, προκειμένου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να συντάξει την πρότασή του προς το ΚΥΣΕΑ, έκανε συνεντεύξεις με τους υποψήφιους και κατέληξε στη συγκεκριμένη επιλογή.

Πλην όμως μετά την εκλογή από το ΚΥΣΕΑ και πριν υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα, έγινε γνωστό μάλλον με άκομψο τρόπο, ότι οι δυο δικαστές ήταν ανεμβολίαστοι. Το θέμα πήρε και διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε θέμα εφαρμογής ή μη του νόμου που επιβάλλει 2 rapid test την εβδομάδα στα δικαστήρια σε όσους δημοσίους υπαλλήλους είναι ανεμβολίαστοι.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπήρξε διένεξη για το θέμα των rapid test με δικαστικό γραμματέα, ο οποίος και έκανε αναφορά προς το υπουργείο.

Η άποψη της νέας ηγεσίας ήταν πως τα στρατιωτικά δικαστήρια είναι στρατιωτικές μονάδες και θα έπρεπε να γίνεται ένα rapid test την εβδομάδα. Αλλά και πάλι το πρόβλημα στην κυβέρνηση παρέμενε, καθώς σύσσωμο το ΚΥΣΕΑ είχε επιλέξει άτομα που όχι απλά ήταν ανεμβολίαστα, αλλά ένας εκ των δυο είναι αρνητής του εμβολίου, αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ ο έτερος στρατιωτικός δικαστής ανώτατου μάλιστα βαθμού έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου μετά την επιλογή του από το ΚΥΣΕΑ.

Το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει, είναι πώς ένας αρνητής στρατιωτικός δικαστής θα κληθεί να δικάσει με την ισχύουσα νομοθεσία κάποιο στέλεχος, πχ υπαξιωματικό που αρνείται να κάνει εμβόλιο ή rapid. Πολύ δε περισσότερο εάν πρόκειται για δικαστικό ο οποίος ηγείται της στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Οι πληροφορίες του Armyvoice.gr αναφέρουν ότι τα σχετικά προεδρικά διατάγματα δεν έχουν ακόμα υπογραφεί και η κυβέρνηση αναζητά λύση, καθώς θα πρέπει να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Πάντως αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι όλοι οι στρατιωτικοί δικαστές, καθώς δεν μπορεί να συνέλθει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν προαγωγές και μεταθέσεις των στρατιωτικών δικαστών.

Πηγή: Armyvoice.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter