Στρατιωτική σύγκρουση στα σύνορα Ινδίας – Κίνας – Αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών

Στρατιωτική σύγκρουση στα σύνορα Ινδίας – Κίνας – Αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών

Ινδικά και κινεζικά στρατεύματα συγκρούστηκαν κατά μήκος αμφισβητούμενης περιοχής των συνόρων τους, στην ανατολική πολιτεία Αρουνατσάλ Πραντές της Ινδίας στις 9 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφροί τραυματισμοί σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό στρατιωτών και από τις δύο πλευρές.

Την παραπάνω πληροφορία μετέδωσε σήμερα το ANI (εταίρος του Reuters) επικαλούμενο πηγές, ενώ αργότερα ο ινδικός στρατός επιβεβαίωσε την είδηση.

Σημειώνεται ότι Ινδοί και Κινέζοι στρατιώτες είχαν εμπλακεί σε μάχη σώμα με σώμα τον Ιούνιο του 2020 στην κοιλάδα Γκαλουάν στη Λαντάχ, που γειτνιάζει με το κατεχόμενο από την Κίνα οροπέδιο του Θιβέτ.

Είκοσι Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, με την Κίνα να υφίσταται άγνωστο αριθμό απωλειών, και τις δύο πλευρές να ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους, μετακινώντας άνδρες, όπλα και εφόδια στην ερημική περιοχή με το μεγάλο υψόμετρο.

Ινδία και Κίνα μοιράζονται μη οροθετημένα σύνορα 3.800 χιλιομέτρων, όπου τα στρατεύματά τους ακολουθούν μακροχρόνια πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθεί η χρήση οιωνδήποτε πυροβόλων όπλων κατά μήκος του ντε φάκτο συνόρου γνωστού ως Line of Actual Control (LAC).

Πηγή: BBC, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter